Συγκέντρωση το Σάββατο 2 Μαρτίου

Κάλεσμα για δημιουργία αντικαπιταλιστικού σχήματος για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

«Ο λαϊκός παράγοντας πρέπει να συμμετέχει, να παίζει ρόλο και να ελέγχει την τοπική εξουσία από αυτόν για αυτόν»

Κάλεσμα για τη δημιουργία αντικαπιταλιστικού σχήματος το οποίο θα διεκδικήσει την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στις αυτοδιοικητές εκλογές του Μαΐου, απευθύνουν αριστερές δυνάμεις της περιοχής.

«Ο λαϊκός παράγοντας πρέπει να συμμετέχει, να παίζει ρόλο και να ελέγχει την τοπική εξουσία από αυτόν για αυτόν», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα.

Το κάλεσμα για τη δημιουργία αντικαπιταλιστικού σχήματος:

«Οι φετινές περιφερειακές εκλογές διεξάγονται ενώ διανύουμε ήδη μια δεκαετία μέσα στην κρίση του σύγχρονου καπιταλισμού. Είναι πλέον σίγουρο πως η προοπτική για την εργατική τάξη οποιαδήποτε κι αν είναι η συνθήκη, με μνημόνια ή χωρίς, δύσκολα φαντάζει φωτεινή. Εν αντιθέσει τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση για το κράτος και τα εκάστοτε αφεντικά που υποβάλουν την εργατική τάξη σε ακραίες θυσίες για να διασφαλιστεί ο ομαλός τρόπος λειτουργίας του συστήματος που περιφρουρούν.

Η κρίση λοιπόν δεν ήταν ένα διάλειμμα σε μια ‘’τέλεια’’ πραγματικότητα αλλά μια κατάσταση που ήρθε για να μείνει, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την σαθρότητα του καπιταλιστικού συστήματος.

Θα μπορούσε μέσα σε μια τέτοια κατάσταση η ο λαϊκός παράγοντας όντως να συμμετέχει, να παίζει ρόλο και να ελέγχει την τοπική εξουσία από αυτόν για αυτόν; 

Φυσικά και μπορεί, με συνελεύσεις που θα οργανώνονται από τους ίδιους τους κατοίκους, τους εργαζόμενους στην περιφέρεια, τους εκπαιδευτικούς και την νεολαία της περιοχής. Τόσο οι πολιτικές δυνάμεις όσο και οι ανένταχτες φωνές πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτές τις συνελεύσεις και όλες οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να μπαίνουν στην κρίση του λαού, που βιώνουν την καταπίεση αλλά και μπορούν να πάρουν ενεργά την κατάσταση στα χέρια τους και να αλλάξουν τις συνθήκες στην περιοχή.

Καλούμε λοιπόν το Σάββατο 2/3 στις 5 μ.μ στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κομοτηνής σε πανθρακικό συντονιστικό για τη συγκρότηση αριστερού αντικαπιταλιστικού μετώπου για την δημιουργία περιφερειακού σχήματος για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.