ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Καταγγελία από φιλόζωους για κακοποίηση σκύλων στη Μονάδα της ΕΥΠ στην Κομοτηνή!!!

«Τα σκυλιά φαίνεται πως ναι μεν σιτίζονται κανονικά πλην όμως είναι μονίμως δεμένα με κοντές μεταλλικές αλυσίδες, γεγονός που δύναται να τα οδηγήσει σε αποστέωση, αδυναμία ακόμα και σε θάνατο»

fonirodopis.gr

Δεχθήκαμε καταγγελία από αναγνώστες φιλόζωους για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης -που αγγίζουν τα όρια της κακοποίησης- δύο σκυλιών στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά, το τελευταίο διάστημα, που δεχόμαστε ανάλογη καταγγελία για τη συγκεκριμένη κρατική Υπηρεσία και τη δημοσιεύουμε παρακάτω αυτούσια προκειμένου οι όποιοι αρμόδιοι εκεί να ευαισθητοποιηθούν.

Να υπενθυμίσουμε ότι βάσει του άρθρου 1 του Ν.4039/12 η αλυσόδεση σκύλων σε μόνιμη βάση θεωρείται ποινικό αδίκημα και εμπίπτει στις κακοποιήσεις ενώ σύμφωνα με φιλοζωικές οργανώσεις, εκτός από κίνδυνο τραυματισμού τα σκυλιά παρουσιάζουν σημάδια άγχους, κατάθλιψης ή ακόμα και επιθετικότητας.

Δείτε την καταγγελία:

«Στην έμπροσθεν πλευρά της Μονάδας της ΕΥΠ στην Κομοτηνή που οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στον δυτικό κόμβο της Εγνατίας, οι διερχόμενοι γίνονται καθημερινά μάρτυρες κακοποίησης δύο σκύλων. Τα σκυλιά φαίνεται πως ναι μεν σιτίζονται κανονικά πλην όμως είναι μονίμως δεμένα με κοντές μεταλλικές αλυσίδες, γεγονός που δύναται να τα οδηγήσει σε αποστέωση, αδυναμία ακόμα και σε θάνατο».

Σημείωση: Φωτογραφία αρχείου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ