ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

7.000 ευρώ από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για τουρκική θεατρική παράσταση

FoniRodopis

Ψυχαγωγία για τους τουρκόφωνους πολίτες της περιοχής από τη Δημοτική Αρχή Πετρίδη – Η παράσταση εντάσσεται στη δράση «Το θέατρο στα Βαλκάνια και στις Παρευξείνιες χώρες»

Την τουρκική θεατρική παράσταση με τίτλο «Ποιος, τελικά, περνάει καλά;» φέρνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην πόλη της Κομοτηνής το ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Κομοτηνής για την ψυχαγωγία των τουρκόφωνων πολιτών της περιοχής.

Η παράσταση εντάσσεται στη δράση «Το θέατρο στα Βαλκάνια και στις Παρευξείνιες χώρες» και το κόστος της για τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και αμοιβής του θιάσου από την Κωνσταντινούπολη ανέρχεται σχεδόν στα 7.000 ευρώ.

Λίγα λόγια για το έργο:

«ΠΟΙΟΣ, ΤΕΛΙΚΑ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ;»
των Tekin Duman και Çınar Şahin (Hayat kime güzel)

Η παράσταση αναφέρεται επιθεωρησιακά στην καθημερινότητα του απλού ανθρώπου, που τον ανεβάζει επί σκηνής, μέσω ενός ιδιαίτερα γοητευτικού θεατρικού είδους, αυτού του «καμπαρέ».

Οι θεατές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης και ο ρόλος τους είναι κομβικός στην εξέλιξη της επιθεώρησης.

Μέσα από τη θεατρική, αλλά συνάμα απόλυτα ρεαλιστική παρουσίαση των καθημερινών πράξεων των απλών ανθρώπων, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γελάσουν, να προβληματιστούν και να συμμετέχουν σε μια παράσταση, που θα αγγίξει επιθεωρησιακά τέσσερις ενότητες, με θεματικούς τίτλους τους εξής:

α. Πιστωτικές Κάρτες,
β. Οι Οικογένειες Ανταγωνίζονται,
γ. Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,
δ. Ζητώ το Χέρι Σου.

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Deniz Oral, Tuba Erdem, Faruk Sofuoğlu, Hacı Ali Konuk, Burçak Kabadayı, Kemal Zeydan.

Η ηχοληψία και οι φωτισμοί είναι του Emrah Surucu.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (αίθουσα του πρώην ΡΕΞ), στις 9.00 το βράδυ. Προπώληση εισιτηρίων: Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, τηλ. 25310-84040.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ