ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Σωτηρακόπουλου στις κατηγορίες Λαφτσή για τη διανομή τροφίμων

fonirodopis.gr

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής διαψεύδει την παρουσία αιρετών στη διανομή και την κατ’ οίκον παράδοση προϊόντων

Απάντηση σε όσα του καταλόγισε η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ» κ. Ελένη Λαφτσή σχετικά με τη διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος.

Η κ. Λαφτσή είχε καταγγείλει μεταξύ άλλων, την περασμένη εβδομάδα, ότι στον Δήμο Κομοτηνής «έχει στηθεί ένα πελατειακό σύστημα», αιρετοί συμμετέχουν στη διανομή και πρόεδροι τοπικών συμβουλίων πραγματοποιούν κατ’ οίκον παραδόσεις τροφίμων.

Τα παραπάνω διαψεύδει κατηγορηματικά ο κ. Σωτηρακόπουλος ο οποίος μιλά για λανθασμένη πληροφόρηση της κ. Λαφτσή την οποία καλεί ώστε να την ενημερώσει αλλά και για να βγουν… μια φωτογραφία μαζί.

Η απάντηση του Νίκου Σωτηρακόπουλου:

«Τελείωσε και η 14η διανομή τροφίμων με επιτυχία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν σε αυτή. Η διανομή αυτή είναι του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ [πανευρωπαϊκό πρόγραμμα αντιμετώπισης της φτώχειας], όπου ο Δήμος Κομοτηνής, έτρεξε για όλη τη Ροδόπη, σε άψογη συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους μέσω της σύμπραξης «Συνεργασία για την Ροδόπη».

Χαίρομαι που για πρώτη φορά ακούω, μετά από 2 χρόνια, όταν η κ. Καζάκου είχε κάνει κριτική, κάποιον από την αντιπολίτευση να ασχολείται με το θέμα, ενώ έχουμε εισπράξει πολλά συγχαρητήρια για την άψογη διανομή, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα προϊόντα αυτά έρχονται μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος που εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα, όμως ο Δήμος κατάφερε, ενώ τελείωσαν οι αρχικά προγραμματισμένες διανομές του προγράμματος, να εκμεταλλευτούμε τις εκπτώσεις ύψους 900.000 ευρώ που είχαν γίνει στους διαγωνισμούς, ώστε να προμηθευτούμε επιπλέον προϊόντα, που μοιράστηκαν φυσικά στους δικαιούχους. Αυτές οι 900 χιλιάδες ευρώ, αντί να επιστρέψουν στην Αθήνα ή την ΕΕ, έμειναν στην Ροδόπη, γιατί ανήκουν στους πολίτες της Ροδόπης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, από το γραφείο διαγωνισμών, την οικονομική υπηρεσία την υπηρεσία καθαριότητας και την κοινωνική υπηρεσία, λειτούργησαν άψογα για την υλοποίησή του, ενώ μάλιστα τώρα πραγματοποιούμε ξανά διαγωνισμό στις εκπτώσεις του δεύτερου διαγωνισμού.

Με αφορμή κάποια σχόλια δηλώνω ότι κανένας αιρετός δεν είναι στη διανομή, μόνο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ώστε να διασφαλίσει ότι αυτή θα γίνεται ομαλά, κανένας πρόεδρος από κανένα οικισμό δεν έχει μοιράσει προϊόντα. Εγώ δέχομαι την κριτική όταν συμβάλει θετικά, όμως θα έπρεπε πριν γίνονται αυτές οι τοποθετήσεις, να ζητά ενημέρωση, από εμένα τον ίδιο, μιας και είμαι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για το πρόγραμμα.

Η κ. Λαφτσή ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία μου με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μελέτης κ. Χαλήλ Ιζέτ, που είχε τραβηχτεί στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου μιλούσε για ψηφοθηρικούς λόγους, η κ. Λαφτσή δεν πληροφορήθηκε σωστά.

Η διαδικασία είναι ηλεκτρονική, και ότι και αν δώσουμε εμφανίζεται αμέσως στο σύστημα, το οποίο παρακολουθείται από την Αθήνα, ενώ οι δικαιούχοι υπογράφουν, όταν παραλαμβάνουν τα προϊόντα.

Της προτείνω, αν επιθυμεί, να με επισκεφτεί ώστε να την ενημερώσω, όπως έχουν κάνει πολλές φορές άλλοι συνάδελφοι, ώστε να δει πώς λειτουργεί το όλο σύστημα. Άλλωστε η λειτουργία του Δήμου δεν παύει να σταματά επειδή πλησιάζουν οι εκλογές, και το ίδιο ισχύει και για τις διανομές, θα συνεχίσουν ώστε να μοιραστούν όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα στους πολίτες.

Εγώ δε δεν είμαι διατεθειμένος να κάτσω στο γραφείο με τη γραβάτα. Με ξέρει όλη η κοινωνία της Κομοτηνής, και ως γιατρός στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, και ως Αντιδήμαρχος, δεν κάθομαι στο γραφείο μου, αλλά θα είμαι, και επάνω στο φορτηγό, και θα σπρώξω ακόμα και το παλετοφόρο, γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας μου.

Όσο για την φωτογραφία με τον Ιζέτ, από την Μελέτη είναι φίλος με καλή φωτογένεια, εγώ θα καλούσα και την κ. Λαφτσή να βγάλουμε στην επόμενη διανομή και μια φωτογραφία μαζί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ