ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Τη μη κάθοδο του στις βουλευτικές εκλογές, προανήγγειλε ο Μουσταφά Μουσταφά

FoniRodopis

«Βρίσκομαι προς το τέλος της πολιτικής μου καριέρας. Για μας η ένταξη στην Αριστερά είναι ισόβια και μπορούμε να στηρίξουμε από διάφορα πόστα», είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ3

Τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό στην τοπική κοινωνία σχετικές με τη μη κάθοδο του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Επικοινωνία» της ΕΡΤ3, ο βουλευτής Ροδόπης δήλωσε ότι βρίσκεται προς το τέλος της πολιτικής του καριέρας προκαλώντας έτσι την απορία της δημοσιογράφου για το εάν αυτή η δήλωση σημαίνει ότι αποστρατεύεται.

«Για μας η ένταξη στην Αριστερά είναι ισόβια, δηλαδή από διάφορα πόστα θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε…», απάντησε ο κ. Μουσταφά εννοώντας φυσικά ότι μπορεί να στηρίξει και με άλλους τρόπους, όχι απαραίτητα μόνο από το πόστο του βουλευτή.

«Η Αριστερά είναι ένα σχολείο, μια φιλοσοφική σχολή και είμαι ευτυχής που επέλεξα αυτή την πορεία στη ζωή μου και τώρα προς το τέλος της πολιτικής μου καριέρας…. Για μας η ένταξη στην Αριστερά είναι ισόβια, δηλαδή από διάφορα πόστα θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την πορεία της Αριστεράς και της χώρας μας προς ένα καλύτερο μέλλον», σημείωσε αναλυτικά ο βουλευτής Ροδόπης.

Ο κ. Μουσταφά Μουσταφά μίλησε παράλληλα για τη στόχευση της κυβέρνησης, η οποία είναι να συνεχιστεί το έργο της μέχρι και τον Οκτώβριο προκειμένου «να μπορέσει να δει η κοινωνία όλα τα οφέλη απ’ αυτήν την πορεία απεξάρτησης από τα μνημόνια και τον κλοιό της επιτήρησης».

Επεσήμανε επιπλέον την αδήριτη, όπως την χαρακτήρισε, ανάγκη της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς ώστε «οι εχέφρονες δυνάμεις του τόπου να συστρατευθούν για να μπορέσουμε να εμποδίσουμε τις δυσμενείς εξελίξεις που αναδύονται στην πολιτική επιφάνεια της Ευρώπης με την ανάδειξη ναζιστικών και φασιστικών δυνάμεων».

Τέλος, μίλησε για την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της μειονότητας, τονίζοντας ότι στόχος είναι η σωστή εκμάθηση τόσο της μητρικής όσο και της επίσημης γλώσσας της Πολιτείας. «Στη συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας η μητρική γλώσσα είναι η τουρκική. Σε όλη την πολιτική μας διαδρομή αγωνιστήκαμε για να υπάρξει η ευχέρεια της χρήσης της μητρικής γλώσσας. Πάνω στη μητρική χτίζονται και οι άλλες γλώσσες. Από αυτή την άποψη επιμένουμε και δώσαμε δείγματα γραφής για να μαθαίνουν τα παιδιά και τη μητρική τους γλώσσα αλλά και την γλώσσα της χώρας της οποίας είναι πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Μουσταφά.

Δείτε ΕΔΩ τη συνέντευξη του βουλευτή Ροδόπης στην ΕΡΤ3

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ