ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Απώλειες στις πωλήσεις τους παρουσιάζουν 6 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

FoniRodopis
Η ΟΕΕΘ με τον Πρόεδρο της ΟΚΕ κ. Γιώργο Βερνίκο (δεξιά του κ. Χατζημιχαήλ) και τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα

Το επόμενο χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης θα δημοσιοποιήσει την Ετήσια Έκθεση της για το Οικονομικό Περιβάλλον της ΘΡΑΚΗΣ για το 2018

Στην Αθήνα παραβρέθηκαν οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ το τριήμερο 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018 προκειμένουν να συμμετέχουν στις εργασίες της γενικής συνέλευσής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). 

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν μία σειρά από σημαντικές συναντήσεις με κυβερνητικούς, πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας καθώς και με τον Πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ) κ. Γιώργο Βερνίκο.

Κορυφαίο γεγονός αποτέλεσε η δημόσια παρουσίαση της 18ης Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2018 με σημαντικά στοιχεία για το επιχειρηματικό περιβάλλον και την οικονομία της Ελλάδος. Ενδεικτικά και σύμφωνα με τα ευρήματα της Έκθεσης, η συνεισφορά του εμπορίου στο ΑΕΠ της χώρας διαμορφώνεται στο 11%. Το εμπόριο παραμένει ο σημαντικότερος εργοδότης της χώρας, απασχολώντας το 18% των εργαζομένων στη συνολική απασχόληση και το 21% στη μη αγροτική απασχόληση. Το 2018 δημιουργήθηκαν 6.200 νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο, ενώ 1 στους 5 νέους κάτω των 25 ετών που εργάζεται στον μη αγροτικό τομέα απασχολείται στο εμπόριο.

Ο κ. Χατζημιχαήλ ως Πρόεδρος της ΟΕΕΘ αλλά και ως μέλος του Προεδρείου της ΕΣΕΕ δήλωσε σχετικά:

«Παρουσιάσαμε ως Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας την 18η Ετήσια Έκθεση μας για το Ελληνικό Εμπόριο για το 2018 με σημαντικά ευρήματα αλλά και καινοτομίες στην κατηγοριοποίηση των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.

Με δεδομένη την καθοριστική συμβολή στην κατανόηση του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας, έχω την αίσθηση ότι έχει διαμορφωθεί μία στρεβλή θετική εικόνα για τα αποτελέσματα της Έκθεσης καθώς δυστυχώς 6 στις 10 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσιάζουν πανελλαδικά απώλειες στις ετήσιες πωλήσεις τους.

Στα θετικά το εμπόριο παραμένει ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας με μερίδιο επί της συνολικής απασχόλησης 18%.

Συγχαρητήρια στους συνεργάτες και επιστήμονες του Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ!»

Το επόμενο χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης θα δημοσιοποιήσει την Ετήσια Έκθεση της για το Οικονομικό Περιβάλλον της ΘΡΑΚΗΣ για το 2018.

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 εβδομάδα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ4 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ