ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Χωρίς θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο το Δημαρχείο Κομοτηνής!

fonirodopis.gr

Υπάλληλοι τοποθέτησαν στα γκισέ χάρτινες κούτες για να προφυλαχθούν από το κρύο – «Ο Δήμος δεν οφείλει ούτε ένα τιμολόγιο, προχωράμε σε καταγγελία της σύμβασης», τονίζει η Αντιδήμαρχος Ιωαννίδου – Για παντελή έλλειψη σχεδίου κατηγορεί τη διοίκηση Πετρίδη, η Ελένη Λαφτσή

Χωρίς θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο έμεινε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου το Δημαρχείο Κομοτηνής με αποτέλεσμα οι δημοτικοί υπάλληλοι να αναγκάζονται να δουλεύουν κυριολεκτικά σε πολικές συνθήκες.

Χαρακτηριστικό, ότι κάποιοι εξ αυτών τοποθέτησαν στα γκισέ χάρτινες κούτες προκειμένου να προφυλάσσονται από τον αέρα που έμπαινε στο κτίριο κάθε φορά που ανοιγόκλεινε η κεντρική είσοδος.

Αν και για το πρόβλημα ευθύνεται ο ανάδοχος προμηθευτής πετρελαίου, οι ευθύνες βαραίνουν και τη διοίκηση Πετρίδη καθώς θα έπρεπε να είχε προνοήσει για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Αντ’ αυτού, ο σχεδιασμός αποδεικνύεται βάσει γεγονότων το λιγότερο επιπόλαιος.

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Συντονισμού Κατερίνα Ιωαννίδου μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» σημείωσε ότι «το πρόβλημα οφείλεται στον προμηθευτή, ο οποίος επειδή μάλλον βρίσκεται σε δυσχερή θέση δεν μπόρεσε να μας προμηθεύσει με πετρέλαιο. Ο Δήμος δεν οφείλει ούτε ένα τιμολόγιο, όλα είναι πληρωμένα. Παρόμοιο πρόβλημα με τον ίδιο προμηθευτή είχε παρατηρηθεί και στο παρελθόν, όμως είχαμε αποφασίσει σε δημοτικό συμβούλιο να του δώσουμε παράταση. Πλέον θα αναγκαστούμε να προβούμε σε καταγγελία της σύμβασης και να ξεκινήσουμε διαδικασία διαγωνισμού για νέο εργολάβο».

Η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗτική  ΑΝΑΤΡΟΠΗ», Ελένη Λαφτσή, σχολιάζοντας επίσης το γεγονός κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για έλλειψη σχεδίου. «Με διοίκηση Πετρίδη και των διαδόχων του ,πάμε μπροστά!; Χωρίς θέρμανση στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, υπάλληλοι – ήρωες – με τα παλτό προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας. Κατά τα άλλα 8.300.000 ευρώ το αποθεματικό του Δήμου για το 2018. Αποδεικνύεται η παντελής έλλειψη σχεδίου ακόμη και για τη διαχείριση της καθημερινότητας, πόσο μάλλον για το αύριο της πόλης και των οικισμών της», τόνισε η κ. Λαφτσή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ