ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Ανδρέας Ξανθός: «Έκθεση ιδεών το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την υγεία»

FoniRodopis

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για “υγεία για όλους” όταν  η Ν.Δ. ήταν αυτή που στα χρόνια της κρίσης άφησε αποκλεισμένους από το σύστημα υγείας  2,5 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας»

«Έκθεση ιδεών» και γενικόλογων εξαγγελιών, που «αποδεικνύουν  την τραγική ένδεια επεξεργασμένης υγειονομικής πολιτικής  και κυρίως την προσπάθεια του αρχηγού της Ν.Δ. να αποκρύψει το νεοφιλελεύθερο πυρήνα αυτού του σχεδίου που είναι η αγορά υπηρεσιών από τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό Ιδιωτικό τομέα», είπε ο  υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την υγεία.

Όπως πρόσθεσε, «αυτήν την κοινωνική βαρβαρότητα έχει ήδη αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2016 με τη ψήφιση νόμου που προβλέπει ότι όλοι οι άνθρωποι που ζουν στη χώρα της χώρας -ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα-  έχουν δωρεάν, πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις πρόσβαση στο ΕΣΥ και στη  φαρμακευτική περίθαλψη».   

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, «το “δράμα” του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η κριτική του για τη “σημερινή τραγική κατάσταση” στο  Σύστημα Υγείας δεν πείθει κανένα, αλλά και ότι αναγκάζεται να μιλήσει για καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς να το πιστεύει. Ο θιασώτης του “λιγότερου κράτους” και της “ελεύθερης αγοράς”, δεν έχει καμιά αξιοπιστία όταν υπόσχεται ότι θα λύσει τα προβλήματα του ΕΣΥ».

Ο κ. Ξανθός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών όταν στην ίδια ομιλία από τη μια υποστηρίζει ότι η Ν.Δ. θα αναβαθμίσει το ΕΣΥ και από την άλλη να αναρωτιέται για ποιο λόγο θα πρέπει να προμηθευθούν τα νοσοκομεία μαγνητικούς τομογράφους όταν μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες από τους ιδιώτες».

Ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε πως «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε ότι θα δώσει έμφαση στην πρόληψη ενισχύοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ανοίξει μόνο 110 νέες δομές ΠΦΥ (ΤΟΜΥ) αντί 230. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που το 2017 από το βήμα της Βουλής είχε χαρακτηρίσει τις ΤΟΜΥ “μια μεγάλη, βαριά, φαραωνική- τολμώ να πω- δομή, η οποία κατά την άποψή μας είναι περιττή”».  

Κατά τον κ. Ξανθό, η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών περίθαλψης στις δημόσιες δομές απαιτεί σοβαρή επένδυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ενίσχυση των δημόσιων δαπανών υγείας και μόνιμες προσλήψεις γιατρών-λοιπού προσωπικού με βάση τον κανόνα 1:1 (προσλήψεις –αποχωρήσεις). «Έχετε κάτι να πείτε γι’ αυτά; Ή είστε μόνο διαπιστώσεις και ευχολόγια; Πώς θα γίνουν οι “στοχευμένες προσλήψεις” όταν επιδιώκετε να επιστρέψουμε στο μνημονιακό  κανόνα 1:5 που θα επαναφέρει το ΕΣΥ στις συνθήκες της δραματικής υποστελέχωσης των πρώτων μνημονιακών χρόνων;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ.

Καταλήγοντας, ο κ. Ξανθός τόνισε ότι «η κυβέρνηση  απέδειξε μέσα στην κρίση πως είχε την  ισχυρή πολιτική βούληση και την ικανότητα να καλύψει καθολικά και ισότιμα τον κόσμο, να ενισχύσει με επιπλέον χρηματοδότηση και προσωπικό  το ΕΣΥ, να προχωρήσει σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις όπως στην ΠΦΥ και στο φάρμακο και  να δρομολογήσει την «ηθικοποίηση» και εξυγίανση του Συστήματος Υγείας με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των έντιμων λειτουργών του , στα δικαιώματα των ασθενών και στο δημόσιο συμφέρον. «Αυτό είναι το δικό μας δείγμα γραφής μέσα στο Μνημόνιο και σε περιβάλλον λιτότητας. Ο καθένας πλέον μπορεί να αντιληφθεί με ποιό πολιτικό σχέδιο   μπορούμε να ελπίζουμε σε ακόμα μεγαλύτερη  αναβάθμιση της Υγείας στη  νέα μεταμνημονιακή περίοδο», συμπλήρωσε.

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD22 ώρες πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE22 ώρες πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ23 ώρες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ