ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ιλχάν Αχμέτ: «Οι αντιλήψεις του Στυλιανίδη αγγίζουν τα όρια της Χρυσής Αυγής»

FoniRodopis
Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ σε εθιμοτυπική συνάντηση, τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, στο πολιτικό του γραφείο με τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής, Μουράτ Ομέρογλου

«Προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά και να συσπειρώσει, καταφεύγει στο επιχείρημα ότι η Ροδόπη δεν εκπροσωπείται επαρκώς, υποβαθμίζοντας, απαξιώνοντας και προσβάλλοντας μας», λέει ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής

Κριτική στον Ευριπίδη Στυλιανίδη για τις απόψεις του περί ανάγκης για «δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση» των σύνοικων στοιχείων της Ροδόπης στη Βουλή, ασκεί ο Ιλχάν Αχμέτ μέσω συνέντευξης του στην εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης».

Ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής εκτιμά πως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης καταφεύγει «προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά» σε μια στρατηγική «επιζήμια για τον ίδιο και τη Θράκη» προσθέτοντας πως «τέτοιες συντηρητικές αντιλήψεις αγγίζουν τα όρια της Χρυσής Αυγής».

«Έτυχε πριν από δέκα χρόνια να συνεργαστούμε στο ίδιο κόμμα και έκτοτε δεν έχει αλλάξει την τακτική του. Καταλαβαίνω την αγωνία και τον τακτικισμό του. Προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά και να συσπειρώσει, καταφεύγει στο επιχείρημα ότι η Ροδόπη δεν εκπροσωπείται επαρκώς, υποβαθμίζοντας, απαξιώνοντας και προσβάλλοντας μας. Όχι μόνο εμένα, αλλά και τους συναδέλφους Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, κάνοντας διακρίσεις με βάση τη θρησκεία.

Η τοποθέτησή του αυτή είναι επιζήμια και για τη Θράκη συνολικά. Όταν παντού λες ότι η εκπροσώπηση της Θράκης με τους τρεις μειονοτικούς βουλευτές δεν είναι καλή και ότι η διαφορά έγκειται μόνο στη θρησκεία μας επειδή προερχόμαστε από τη μειονότητα, είναι μια πολιτική διάκριση, διαχωρισμού, ίσως και ρατσισμού.

Προσωπικά κρίνω ότι με αυτόν τον τρόπο υποτιμά τη Θράκη και υποτιμά τη νοημοσύνη των χιλιάδων ψηφοφόρων που μας ψήφισαν. Δεν χρειάζεται να απολογηθώ για το τι έχω κάνει εγώ τα τελευταία τρία χρόνια προς υπεράσπιση του νομού Ροδόπης σε όλα τα επίπεδα και χωρίς καμία διάκριση.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αυτή η στρατηγική του θα τον βοηθήσει. Απεναντίας πιστεύω ότι θα είναι επιζήμια τόσο για τον ίδιο, αλλά πολύ περισσότερο για τη Θράκη και για την περιοχή μας.

Δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι εμείς είμαστε προοδευτικοί και επομένως τέτοιες συντηρητικές αντιλήψεις – οι οποίες αγγίζουν τα όρια της Χρυσής Αυγής ή της ακροδεξιάς- που υιοθετεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μας βρίσκουν αντίθετους. Θέλω να πιστεύω ότι βρίσκουν αντίθετο κάθε πολίτη που ζει σήμερα στη Ροδόπη και τη Θράκη.

Είναι πρωτοφανές αυτό που ακούγεται από τον Ε. Στυλιανίδη ότι οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τη Ροδόπη, αλλά μόνο ο ίδιος μπορεί να την εκπροσωπήσει ή ένας χριστιανός», σημείωσε αναλυτικά ο Ιλχάν Αχμέτ.

Εμείς πάντως επειδή επιθυμούμε να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι οι μειονοτικοί βουλευτές δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τη Ροδόπη. Αντιθέτως, αυτό που είπε είναι ότι οι μειονοτικοί βουλευτές δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν και να ασχοληθούν ισόρροπα με το σύνολο του πληθυσμού της Ροδόπης.

«Οι συνάδελφοι μου είναι καλά παιδιά όλοι, και οι δύο του ΣΥΡΙΖΑ οι μουσουλμάνοι και ο Ιλχάν που ενετάχθη προσφάτως στο ΠΑΣΟΚ είναι φιλότιμοι αλλά δεν έχουν κατά τη γνώμη μου ούτε την απήχηση ούτε τη δύναμη, σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε τη θέληση, να ασχοληθούν με το όλον, δηλαδή με το σύνολο του νομού. Όλες οι προσπάθειες περιστρέφονται γύρω από τους ψηφοφόρους τους, πράγμα το οποίο εγώ δεν έκανα», δήλωνε μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός σε συνέντευξη του τον περασμένο Νοέμβρη.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ