ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Σιγά μη ρωτήσουν την κ. Φώφη οι κεντροαριστεροί πολίτες…

«Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιτευχθεί μόνο με στρατηγική νίκη του ΚΙΝ.ΑΛΛ.» δήλωσε προσφάτως η Φώφη Γεννηματά. Τι εννοεί η ποιήτρια; Έλα ντε.

Ουδείς δύναται να το αντιληφθεί, ουδείς δύναται και να μαντέψει. Αλλά γιατί άραγε προϋπόθεση της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ (στρατηγικής ή συμβατικής δεν έχει και μεγάλη σημασία) είναι η νίκη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., και όχι της Ν.Δ. ή και του ΚΚΕ ας πούμε. Τι να σας πω. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα δεήσει να μας το εξηγήσει…

Αξίζει να θυμηθούμε ότι τα περί «στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ» αποτελούν εφεύρημα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το οποίο, με κάποια χρονοκαθυστέρηση, υιοθέτησε η Φώφη Γεννηματά. Όπως άλλωστε και το σύνολο της πολιτικής γραμμής του προκατόχου της. Όπου, βεβαίως, στρατηγική και όχι απλή ήττα σημαίνει για τον εμπνευστή της πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υποστεί τόσο δεινή ήττα, ώστε να μην μπορεί και στο μέλλον να σηκώσει κεφάλι.

Εξάλλου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τη στρατηγική ήττα, έχει ζητήσει και την «ταπείνωση» του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που η σημερινή πρόεδρος, με δικά της λόγια, έχει πει ότι «πρέπει να πάει από κει που ήρθε».

Εννοώντας προφανώς στο 4,60% του 2009. Γνωρίζουν, βλέπετε, πολύ καλά και οι δυο από στρατηγικές ήττες και από πολιτικές (και εκλογικές) ταπεινώσεις. Δεδομένου ότι ο πρώτος παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ στο 43,92% και το πήγε στο 4,68%. Ενώ η δεύτερη έχει καθηλώσει το ήδη κουτσουρεμένο ΚΙΝ.ΑΛΛ. εκεί γύρω στο 5-6%…

Δεν βρίσκει πλέον λόγια η Φώφη Γεννηματά προκειμένου να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Έχει εξαντλήσει όλο το διατιθέμενο στην ελληνική γλώσσα σχετικό ρεπερτόριο. «Τυχοδιώκτη νεοκομουνιστή» απεκάλεσε προσφάτως τον πρωθυπουργό. Και τους συριζαίους «μαδουριστές καταληψίες του προοδευτικού χώρου». Με τον οποίον προοδευτικό χώρο, κατά τη Φώφη Γεννηματά ο Τσίπρας «δεν έχει την παραμικρή σχέση». Δεδομένου μάλιστα ότι, όπως ισχυρίζεται, «προσβάλλει τα θεμελιώδη στοιχεία της Κεντροαριστεράς». Να δούμε τι άλλο θα βρει να πει ως τις εκλογές…

Μονομερής η… κήρυξη πολέμου

«Έχουμε πόλεμο» συνηθίζει να λέει τελευταία, στις δημόσιες ομιλίες της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Πόλεμο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εννοεί βεβαίως – βεβαίως. Και έτσι ακριβώς, ανεβασμένη στα ταμπούρια και ζωσμένη τα φυσεκλίκια, κι ενώ οι σάλπιγγες του Κινήματος ηχούν πολεμικούς παιάνες, υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται εναντίον της, επιχειρώντας «να λεηλατήσουν την Κεντροαριστερά».

Εν τω μεταξύ, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε που ασχολούνται μαζί τους. Επιμένουν σταθερά σε μονομέτωπο κατά της δεξιάς και της ακροδεξιάς αγώνα. Πράγμα που σημαίνει πως η Φώφη Γεννηματά έχει μονομερώς κηρύξει τον πόλεμο. Δηλαδή πιο μονομερώς δεν γίνεται. Εκτός κι αν θεωρεί casus belli τις διαρκείς προσκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για συμπόρευση. Προς την ίδια, προς το κόμμα της, και προς τον πολιτικό χώρο τον οποίο υποτίθεται πως εκπροσωπεί. Ε λοιπόν, απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, μάλλον κάτι τέτοιο ισχύει. 

Δεδομένου ότι έχει, από καιρό επιλέξει την στρατηγικού χαρακτήρα συμπόρευση με τη Δεξιά. Και, όσο να ’ναι, με τις προσκλήσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ την εκθέτει.

Αλλά, βέβαια, δεν πρόκειται να πάψει ο Τσίπρας να απευθύνεται προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Μόνο και μόνο επειδή ενοχλείται η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ούτε θα σταματήσει να προσβλέπει στη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου στη χώρα, σ’ αντιπαράθεση με το συντηρητικό στρατόπεδο, και να εργάζεται γι’ αυτό. Αν τώρα κάτι τέτοιο αρέσει ή δεν αρέσει στη Φώφη Γεννηματά είναι δικός της λογαριασμός. Όπως δικός της λογαριασμός θα ήταν και να μελετήσει τη συμμετοχή της σε αυτό. Προσαρμοζόμενη, στο κάτω-κάτω, με την κρατούσα σήμερα τάση στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Το πρόβλημα για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι ότι βλέπει πως ο προοδευτικός πόλος συγκροτείται ήδη ερήμην της. Καθώς μάλιστα η Συμφωνία των Πρεσπών χάραξε νέου τύπου διαχωριστική γραμμή, στ’ όνομα της οποίας το ΚΙΝ.ΑΛΛ., με την επ’ αυτού στάση του, ήδη φυλλορροεί, και μάλιστα με ρυθμούς εντυπωσιακούς. Με ιδιαίτερο στοιχείο ενόχλησης για κείνο, το γεγονός ότι του γύρισε την πλάτη σχεδόν το σύνολο του «πνευματικού δυναμικού» του χώρου. Συγκροτείται ήδη λοιπόν ο προοδευτικός πόλος και, όπως πολύ σύντομα θα φανεί, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Βλέπετε οι κεντροαριστεροί πολίτες, οι Έλληνες πολίτες που αναφέρονται στη Σοσιαλδημοκρατία δεν πρόκειται να ζητήσουν την άδεια της Φώφης Γεννηματά, προκειμένου να συνταχθούν με το προοδευτικό μέτωπο. Δεν έχουν κανέναν λόγο να το κάνουν, και δεν θα το κάνουν…

Πηγή: left.gr

TOPNEWS

Οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας για την ανεύρεση ανιθαγενών μουσουλμάνων της Θράκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος για την περίπτωση μουσουλμάνου Θρακιώτη που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από το 2004 με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε

Ήταν η χούντα που αφαίρεσε την ιθαγένεια της Μελίνας Μερκούρη και ήταν όλος ο πολιτισμένος κόσμος που καμάρωσε τότε τη γενναία στάση της σπουδαίας Ελληνίδας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες είχαν την ίδια «τύχη», από τότε που εφαρμόστηκε το προεδρικό διάταγμα του 1927 μέχρι και το 1955, οπότε και αντικαταστάθηκε με το εξίσου κατάπτυστο άρθρο 19, που παρέμεινε σε ισχύ μέχρι και το 1998, οπότε και καταργήθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Μόλις χθες (3/4), όμως, έληξε αίσια άλλη μία από τις ακραίες περιπτώσεις αναλγησίας και νομικής αυθαιρεσίας του ελληνικού κράτους κι έγινε έτσι άλλο ένα μικρό βήμα αποκατάστασης του κράτους δικαίου.

Μουσουλμάνος Θρακιώτης που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε, όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εκείνες τις δεκαετίες, ζούσε από το 2004 στη Θράκη χωρίς ελληνική ιθαγένεια.

Το Συμβούλιο Ιθαγένειας είχε απορρίψει δύο φορές την αίτηση ανάκτησης της ελληνικής του ιθαγένειας, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ίσως το Συμβούλιο Ιθαγένειας αφουγκράστηκε τη συγκινητική ομιλία του βουλευτή στο βήμα της Βουλής για το δράμα μερικών δεκάδων ανιθαγενών της Θράκης ή κατανόησε επιτέλους το προφανές της μη εφαρμογής του άρθρου 19 στις περιπτώσεις όσων ξενιτεύτηκαν, για παράδειγμα στη Γερμανία, και πολύ περισσότερο όσων ζουν στην Ελλάδα.

Ρωτήσαμε τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρο Μπαλτσιώτη, σχετικά με το ζήτημα της τύχης αυτών των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται ως «ανύπαρκτοι» πολίτες στη χώρα τους:

«Τα ζητήματα ιθαγένειας που ανακύπτουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά όσους ζητούν ανάκτηση της ελληνικής τους ιθαγένειας, την οποία έχουν απολέσει με το άρθρο 19 και ζουν ιδίως στην Ελλάδα ως ανιθαγενείς.

Από το 2007, άρχισε η ιθαγενειακή αποκατάσταση αυτών των περιπτώσεων και η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Δυστυχώς με πολύ αργούς ρυθμούς, αλλά έχει γίνει. Φαίνεται όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες δεκάδες άτομα που διαβιούν στη Θράκη σε καθεστώς ανιθαγένειας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορίες αυτές μας έρχονται έμμεσα, από άλλα υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν αιτηθεί την ανάκτηση της ιθαγένειάς τους.

Για να λυθεί το ζήτημα, καθώς εικάζουμε ότι πρόκειται για κοινωνικά αποκλεισμένα πρόσωπα, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, θα αποσταλούν οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας με χωρική αρμοδιότητα τη Θράκη, με σκοπό την «ανεύρεσή» τους και την κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο έγγραφο θα γίνεται ανάλογη προσπάθεια «ανεύρεσης» ανιθαγενών από τα διάδοχα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Η δεύτερη αφορά όσους αιτούνται τη διαπίστωση της ελληνικής τους ιθαγένειας, για παράδειγμα ένα τέκνο που γεννήθηκε πριν χάσουν οι γονείς του την ιθαγένεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην αποκατάσταση της νομιμότητας, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν. Και, για να προλάβω την ερώτησή σας, φαίνεται ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται, ας είμαστε καλοπροαίρετοι, σε ανεπαρκή γνώση μιας δαιδαλώδους νομοθεσίας».

Πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Ανανεώθηκε η θητεία του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πετυχημένο έργο του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής αναγνώρισε η κυβέρνηση, η οποία ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου για ακόμα ένα έτος.

Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα η οποία δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου ορίστηκαν εκ νέου τα πέντε τακτικά και τα δύο αναπληρωματικά μέλη της ΔΕΜΠ Κομοτηνής, τα οποία είναι:

Τακτικά μέλη
Ισά Σελήμ του Βελή
Βετάτ Ρετζέπ του Αλή
Χουσεΐν Κιρ Αχμέτ του Χασάν
Σαλή Σαλή του Μουσταφά
Αχμέτ Σολάκ Σακήρ του Χασάν

Αναπληρωματικά μέλη
Γιουσούφ Οσμάν του Χουσεΐν
Ριτβάν Εμίν Ναζίφ του Γιουσούφ

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Την παραλία του Προφήτη Ηλία καθάρισαν μέλη του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μικροί και μεγάλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ένωσαν την Κυριακή 7 Απριλίου τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Πανελλαδική εθελοντική δράση «Let’s do it Greece»!

Νωρίς το πρωί συναντήθηκαν όλοι στα Γραφεία του Συλλόγου και ξεκίνησαν προς την παραλία του Προφήτη Ηλία. Εκεί, αφού μοιράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, άρχισε η περισυλλογή σκουπιδιών. Δυστυχώς ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ωστόσο όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στη συνέχεια γευμάτισαν μαζί, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο Let’s do it Greece!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς εθελοντές, στους γονείς τους, αλλά και σε όλους που πήραν μέρος σε αυτή την όμορφη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής θα εκπροσωπήσει την ΠΑΜΘ σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγχαρητήρια επιστολή για τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Βασιλική Κουτάνη η οποία θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί, εξέδωσε η Διεύθυντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου.

Η Συγχαρητήρια Επιστολή:

«Ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης θα ήθελα να συγχαρώ τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Φωτεινή Βασιλική Κουτάνη για το εξαίρετο κείμενό της με το οποίο θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί. Το κείμενό της κατάφερε να συγκεράσει επιτυχώς την επιστημονική γνώση με τη δημιουργική γραφή, αναδεικνύοντας με ευαισθησία τον αγώνα της Μαρίας Κιουρί ως γυναίκας που αψήφησε πολλές κατεστημένες αντιλήψεις της εποχής της και διέπρεψε στον επιστημονικό στίβο. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους προσωπικούς αγώνες της μαθήτριάς μας, ένας από τους οποίους είναι και η συμμετοχή της στον παραπάνω διαγωνισμό!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

ΔΙΕΘΝΗ2 ημέρες πριν

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο σύζυγος της Καρολάιν

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ2 ημέρες πριν

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ2 ημέρες πριν

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης

ΞΑΝΘΗ3 ημέρες πριν

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ο σύζυγος της

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ3 ημέρες πριν

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ4 ημέρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x