ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Εγκαινιάστηκαν τα ανακαινισμένα χειρουργεία του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου

FoniRodopis

«Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, ήταν ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε γίνει», είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Φιλιππίδης – «Η καταστροφή που είχε συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ μεγάλη», πρόσθεσε ο διοικητής 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτης – «Η επιλογή του κ. Φιλιππίδη, τιμά το Υπουργείο», επεσήμανε ο Γ.Γ. του Υπ. Υγείας κ. Βαρδαρός

Τα εγκαίνια των ανακαινισμένων χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειου» πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

Η ανακαίνιση των τεσσάρων χειρουργικών αιθουσών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διασυνοριακού έργου MediciNet II, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και από εθνικές συμμετοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν ύψους 1,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 800.000 ευρώ αντιστοιχούσαν στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο και τα υπόλοιπα 700.000 ευρώ στο Νοσοκομείο του Κίρτζαλι Βουλγαρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 800.000 ευρώ, τα 600.000 δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση των χειρουργικών αιθουσών ενώ τα υπόλοιπα 200.000 θα αξιοποιηθούν, όπως τόνισε ο διοικητής του «Σισμανόγλειου» κ. Γιώργος Φιλιππίδης, στην εκπαίδευση κατοίκων παραμεθόριων περιοχών της Ροδόπης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, παρουσία του αναπληρωτή Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού, του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης κ. Ευστράτιου Πλωμαρίτη, εκπρόσωπων Πολιτειακών και Στρατιωτικών Αρχών, φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Γιώργος Φιλιππίδης: «Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, ήταν ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε γίνει»

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειου» κ. Γιώργος Φιλιππίδης στην ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων των ανακαινισμένων χειρουργείων σημείωσε ότι:

«Ένα έργο το οποίο είχαμε ξεκινήσει τους πρώτους μήνες της θητείας μας ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το υποβάλλαμε τον Οκτώβριο του 2016 και είχε πάρει την υψηλότερη βαθμολογία. Ήρθαν εκπρόσωποι από άλλα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδος όταν ολοκληρώθηκε και το είδαν και θέλουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο και στα δικά τους νοσοκομεία. Η ανακαίνιση των τεσσάρων χειρουργικών αιθουσών κόστισε 600.000 ευρώ ενώ υπάρχουν άλλα 200.000 ευρώ για δράσεις που θα κάνουμε σε παραμεθόριες περιοχές με στόχο τις έκτακτες ανάγκες. Ο τίτλος του έργου είναι ‘’Πως να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή’’ και σκοπός είναι να εκπαιδευτούν άνθρωποι σε παραμεθόριες περιοχές του Δήμου Αρριανών όπου η απόσταση για να πάει ένα ασθενοφόρο είναι περίπου μία ώρα. Θα εκπαιδεύσουμε ανθρώπους για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάνε οι διασώστες.

Ήταν ένα έργο το οποίο έγινε σε χρόνο – ρεκόρ, σε 3,5 μήνες. Όταν είχα έρθει και είδα τα χειρουργεία είχα τρομάξει. Ήταν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ήταν ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε γίνει. Πολλοί αναρωτιούνται, γιατί αφού θα γίνει νέο νοσοκομείο φτιάξαμε νέα χειρουργεία. Τα φτιάξαμε επειδή ήταν ανάγκη να γίνει έστω για τα επόμενα 3-4 χρόνια μέχρι να γίνει το καινούριο νοσοκομείο και κυρίως επειδή ήταν ένα έργο το οποίο είχαμε υποβάλλει πριν την εξαγγελία για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου, το οποίο πάει πολύ καλά. Από εκείνη τη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος των 250 εκ. ευρώ είναι το πιο ‘’ώριμο’’ έργο για να ξεκινήσει.

Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είναι πολύ σημαντικό να σας αισθανόμαστε δίπλα μας, να μας στηρίζετε και φυσικά τα νέα χειρουργεία θέλουν και χειρουργούς. Οπότε πέρα από το ιατρικό προσωπικό που είναι αξιέπαινο και καταβάλλει υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες, έχουμε ζητήσει από το 2018 δύο θέσεις χειρουργών τις οποίες ελπίζουμε να πάρουμε άμεσα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτό το έργο. Τον διοικητικό διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Πολιτειάδη, τον Παναγιώτη Μιχαηλίδη ο οποίος ήταν η ‘’καρδιά’’ αυτού του έργου και φυσικά τον κ. Μπάτζιο, όλη την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Προμηθειών του Νοσοκομείου αλλά και την ανάδοχο εταιρεία ‘’Mediplan’’ η οποία έφερε αυτό το αποτέλεσμα και μάλιστα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Ευστράτιος Πλωμαρίτης: «Η καταστροφή που είχε συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ μεγάλη»

Τα εύσημα για το έργο στον διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργο Φιλιππίδη απένειμε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης, ο οποίος επεσήμανε την καταστροφή που είχε συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια.

«Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει τις δυνατότητες του Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πολίτες. Τα εύσημα ανήκουν στον διοικητή του Νοσοκομείου και σε όλους τους συνεργάτες που βοήθησαν ώστε να έχουμε πολύ γρήγορα ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η καταστροφή που είχε συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια ήταν τόσο μεγάλη που πράγματι δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να αλλάξουμε την όψη  και να είναι μια άλλη εικόνα που αποπνέει το νοσοκομείο και προς τους εργαζόμενους και προς τους επισκέπτες», σημείωσε ο κ. Πλωμαρίτης.

Σταμάτης Βαρδαρός: «Η επιλογή του κ. Φιλιππίδη για τη θέση του διοικητή, τιμά το Υπουργείο»

Το ήθος, το έργο και την προσφορά του διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής εξήρε με τη σειρά του και ο αναπληρωτής Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτης Βαρδαρός ο οποίος είπε ότι η επιλογή του κ. Φιλιππίδη για τη θέση του διοικητή τιμά το Υπουργείο.

«Αυτό το νοσοκομείο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα το πώς τα δύσκολα χρόνια της κρίσης το οδήγησαν σε μία καθίζηση αλλά και πως με την υποστήριξη του Κράτους αλλά και επιλογών αξιοκρατικών, ο κ. Φιλιππίδης έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά μαζί με τους συνεργάτες του, έχει γίνει μια αλλαγή που φαίνεται.

Άλλος στη θέση του κ. Φιλιππίδη θα είχε βγάλει το τρισέλιδο με τις παρεμβάσεις και τις αλλαγές προς το καλύτερο. Είναι αρκετά σεμνός και τιμά και το Υπουργείο Υγείας η επιλογή του. Είναι ένας άνθρωπος που πίστεψε σε αυτό το σχέδιο, την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και πραγματικά έχει δώσει δείγματα γραφής που μας κάνουν και εμάς πολύ χαρούμενους γι’ αυτήν την επιλογή.

Από την εποχή που σπούδαζα στο Ρέθυμνο είχα να λέω από τότε ότι το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου πρέπει να είναι από τα χειρότερα της χώρας. Στην πορεία έμαθα ότι τα Νοσοκομεία Ρεθύμνου και Κομοτηνής είναι τα δύο παλαιότερα της χώρας. Όταν βρέθηκε στη θέση του Υπ. Υγείας ένας Ρεθυμνιώτης και τέθηκε το ζήτημα της δωρεάς από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, νομίζω κάποιος άλλος στη θέση του θα προέκρινε το νοσοκομείο της βουλευτικής του περιφέρειας. Ωστόσο έκανε το βήμα και προέκρινε το Νοσοκομείο Κομοτηνής και για την ιδιαίτερη θέση του και για την εθνική του σημασία επειδή πραγματικά καλύπτει πολλές ανάγκες. Η Κομοτηνή πέρα από τους μόνιμους κατοίκους έχει και έναν αρκετά έντονο φοιτητικό πληθυσμό.

Η ιστορία του νέου νοσοκομείου θα προχωρήσει απλά χρειάζεται χρόνος. Η δημόσια διοίκηση έχει τους δικούς της ρυθμούς. Μακάρι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να μπορούμε να πατάμε στα δικά μας πόδια και μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό να μπορούμε να χρηματοδοτούμε τέτοιες παρεμβάσεις», σημείωσε ο κ. Βαρδαρός.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD1 ημέρα πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE1 ημέρα πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 ημέρα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ