ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής προτείνει να κάνουμε το πάρκο… γυμναστήριο!!!

fonirodopis.gr

Να δημιουργήσουμε σε αυτό διάδρομο για τρέξιμο και να τοποθετήσουμε όργανα γυμναστικής – Προτείνει επίσης την ίδρυση και λειτουργία Αντιδημαρχίας Αισθητικής ενώ μιλά για κάδους απορριμμάτων με… τα καπάκια πάντα κλειστά!!!

Στην αρχή για να είμαστε ειλικρινείς νομίζαμε ότι ήταν κάποιου είδους πλάκας αλλά μόλις είδαμε τοπικό ΜΜΕ να δημοσιεύει τη σχετική είδηση υποψιαστήκαμε ότι τα πράγματα είναι μάλλον… σοβαρά!

Αναφερόμαστε στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τσοχλιά ο οποίος ανακοίνωσε, μέσω Facebook, την υποψηφιότητα του για τη θέση του συμβούλου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής με τον συνδυασμό του Τάσου Βαβατσικλή.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο κ. Τσοχλιάς, αν και θεωρείται έμπειρος στο ρεπορτάζ, υπέπεσε σε πολιτικό ολίσθημα καθώς αυτοανακηρύχθηκε υποψήφιος σύμβουλος πριν καν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα από τον επικεφαλής ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Πράξη που μπορεί κάλλιστα να μεταφραστεί πολιτικά ως ασέβεια απέναντι στον αρχηγό της παράταξης ή ως και προσπάθεια «καπελώματος» του.

Αυτό που μας έκανε ωστόσο μεγαλύτερη εντύπωση ήταν οι προτάσεις του για το αύριο του Δήμου. Ένα αύριο στο οποίο θα μπορούμε να κάνουμε pilates ή βάρη ή ακόμα και αερόμπικ στο Άλσος της Αγ. Παρασκευής, θα έχουμε Αντιδημαρχία Αισθητικής που θα αποφασίζει ίσως τι χρώμα θα είναι οι τέντες των καταστημάτων, ενώ στην πόλη θα υπάρχουν πλέον και κάδοι απορριμμάτων με τα καπάκια πάντα κλειστά (χωρίς να διευκρινίζει αν θα μπορούμε να τα ανοίγουμε έστω για να πετάμε τα σκουπίδια).

Και επειδή οι προτάσεις του ήταν όντως καινοτόμες και πρωτότυπες και ομολογουμένως τράβηξαν την προσοχή, δεν θα μπορούσε παρά να ολοκληρώσει με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο. Προειδοποιεί τους δημότες από τώρα να μη του ζητήσουν κανένα ρουσφέτι επειδή δεσμεύεται ότι… δεν θα κάνει!

Η δήλωση υποψηφιότητας του Παναγιώτη Τσοχλιά:

«Αγαπητοί συνδημότες, αποφάσισα να εκτεθώ, δηλώνοντας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “ξε-ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ” του Τάσου Βαβατσικλή. Άλλωστε, στα 50 και κάτι, ο άνθρωπος έχει κάπως ωριμάσει και μπορεί να προσφέρει τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του για το καλό της πόλης και γενικότερα του Δήμου Κομοτηνής. Πολλά λόγια δεν θα σας πω, καταθέτω όμως παρακάτω σημεία αυτοδιοικητικής πολιτικής, τα οποία θα προσπαθήσω να υλοποιηθούν, αν βέβαια σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και με σταυρώσετε (στο ψηφοδέλτιο). Γενικότερο στόχο για την Κομοτηνή, θεωρώ να αποκτήσει η πόλη εξωστρέφεια και η καθημερινότητα της να μην σπάει τα νεύρα των δημοτών. Ακολουθούν ολίγα από τα πολλά που θα ήθελα να αλλάξουν στην πόλη μας:

• Στην ανακαινισμένη “Τσανάκλειο” ή στο Δημαρχείο, να μεταφερθεί η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και πάντως, να αποτελέσει η “Τσανάκλειος” επίσημο τόπο εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηναίων.

• Αποκατάσταση της έννοιας του κάθετου άξονα, από “κατάρα” για ορισμένους, σε πλεονέκτημα για την Κομοτηνή, με την προσέλκυση στην πόλη διερχόμενων από τον κάθετο οχημάτων.

• Προσέλκυση των δημοτών στο πάρκο. Μια από τις προτάσεις, η δημιουργία περιμετρικού, εντός του πάρκου, διαδρόμου για τρέξιμο και τοποθέτηση σε δυο σημεία οργάνων γυμναστικής.

• Να έρθει με σωστό τρόπο το φυσικό αέριο στην Κομοτηνή για θέρμανση και εστίαση, με παράλληλη δημιουργία θέσεων εργασίας συναφών με το αέριο επαγγελμάτων.

• Κάδοι απορριμμάτων με κλειστά καπάκια πάντα και απομάκρυνση κάδων από γωνίες διασταυρώσεων σε περίπτωση που περιορίζουν το πεδίο όρασης των οδηγών.

• Απομάκρυνση της πιάτσας ταξί απέναντι από την Εθνική, καθώς εμποδίζει βάναυσα την κυκλοφορία και μείωση των θέσεων σε πιάτσες υπερβολικά μεγάλες σε μήκος.

• Αναδιοργάνωση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης για την αύξηση των θέσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης.

• Σωστή (και να φαίνεται) σήμανση στις οδούς και εμφανής διαγράμμιση οδοστρωμάτων. Η Τροχαία ή και ειδικοί επιστήμονες να έχουν τον πρώτο λόγο για το κυκλοφοριακό και όχι όπως βολεύει σε δημότες ή και δημοτικούς συμβούλους.

• Να έρθει ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους και να μεταβληθεί αναλόγως του κόστους-αξίας των κατοικιών-κτισμάτων, με μείωση του για επαγγελματικές χρήσεις.

• Τα κτήρια της πρώην Νομικής απέναντι από την Περιφέρεια, να αποτελέσουν διοικητικό κέντρο, με μεταφορά εκεί υπηρεσιών, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.

• Δημιουργία δημοτικού συνεργείου άμεσης παρέμβασης για την αποκατάσταση ζημιών, σε συνεχή επικοινωνία με τους δημότες.

• Να λειτουργήσει Αντιδημαρχία Αισθητικής με αρμοδιότητα την αρχιτεκτονική εξωτερικών χώρων.

Τέλος, δεσμεύομαι να μην κάνω κανένα ρουσφέτι σε κανέναν, ακολουθώντας πιστά τους νόμους και τους κανόνες – αποφάσεις που διέπουν την λειτουργία του Δήμου Κομοτηνής. Πέραν από τα συμφέροντα των όποιων κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων, υπάρχουν και τα συμφέροντα των πολλών, της πλειοψηφίας των δημοτών και οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται για να υπηρετούν τους δημότες και τον Δήμο. Και ο Δήμος, η Πόλη, είναι οι άνθρωποι της. Αν κάτι δεν είναι σωστό, μπορούμε να το αλλάξουμε και όχι να το παρακάμψουμε … δια της πλαγίας οδού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ