Τριμελές Εφετείο Θράκης

Δικαστική δικαίωση για τους πρ. Μουφτήδες, Μέτσο Τζεμαλή και Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου

Σε 15 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν ο αρχισυντάκτης και ο εκδότης της εφημερίδας «Millet» για συκοφαντικές και δυσφημιστικές εκφράσεις – Μεταξύ άλλων είχαν χαρακτηρίσει τους πρώην Μουφτήδες ως «κίβδηλους», «προδότες» και «μαριονέτες»

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης στον αρχισυντάκτη – αρθρογράφο και στον εκδότη της τουρκόφωνης εφημερίδας της Ξάνθης «Millet», Φεϊζουλλάχ Χασανκαχγιά και Τζεγκίζ Ομέρ αντίστοιχα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, κατόπιν διακοπής από την προηγουμένη (Τετάρτη 6/2), με τους παραπάνω να εγκαλούνται από τους πρώην Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Μέτσο Τζεμαλή και Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου, για συκοφαντικούς και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος τους, μέσω δημοσιευμάτων στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Millet».

Συγκεκριμένα, είχαν χαρακτηρίσει μεταξύ άλλων τους κ.κ. Τζεμαλή και Σινίκογλου ως «κίβδηλους», «απατεώνες», «ψεύτες», «προδότες», «ασυνείδητους» και «μαριονέτες», εκφράσεις τις οποίες το δικαστήριο έκρινε ως συκοφαντικές και δυσφημιστικές και σε δεύτερο βαθμό καθώς και πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή.

Μετά την έκδοση της απόφασης, οι πρώην Μουφτήδες σε κοινή τους δήλωση ανέφεραν: «Θέλουμε να δηλώσουμε την ευγνωμοσύνη μας, προς όλους όσους μας στήριξαν στον δύσκολο αυτόν αγώνα και ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη μας προς την πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη της χώρας μας, που για άλλη μια φορά, με την απόφαση του Δικαστηρίου, στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.