Καταγγελία αναγνώστη

Ανεξέλεγκτη ρίψη μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών στους Αμαξάδες Ροδόπης

Την ανεξέλεγκτη και παράνομη ρίψη μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών σε δασικές εκτάσεις, αλάνες και όχθες χειμάρρων στην περιοχή των Αμαξάδων Ροδόπης καταγγέλλει αναγνώστης της εφημερίδας.

Πέρα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, ο αναγνώστης θέτει και μια άλλη παράμετρο, αυτή της υγείας των πολιτών καθώς όπως αναφέρει στην περιοχή υπάρχουν πολλές στάνες με τα ζώα, των οποίων το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα καταναλώνουμε, να βόσκουν ανάμεσα στα σκουπίδια.

Παραθέτουμε παρακάτω την καταγγελία του αναγνώστη αυτούσια:

«Ήθελα εδώ και πολλά χρόνια να το κάνω αυτό αλλά σκεφτόμουν σαν επαγγελματίας και βιοποριστής (θα γίνω εγώ ο ρουφιάνος ο περίεργος αυτός που πρέπει να κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του και μετά τους άλλους), και αν ενοχληθούν κάποιοι; Λοιπόν πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ας ενοχληθεί όποιος θέλει.

Αφού έγινα εγώ αυτοπροσώπως μάρτυρας αρκετές φορές σε παράνομη ρίψη μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών σε ποτάμια δασικές εκτάσεις αλάνες και κλπ. Έχω συλλέξει αρκετό φωτογραφικό υλικό. Θα ξεκινήσω με φωτογραφίες από το χωριό της μητέρας μου, τους Αμαξάδες Ροδόπης, τούς δύο χείμαρρους ανατολικά και δυτικά και μερικές ακόμα.

Στις φωτογραφίες θα δούμε ότι υπάρχουν παντού κάδοι απορριμμάτων και δεν έχει κατά τη γνώμη μου καμία ευθύνη ο Δήμος ο οποίος λειτουργεί κανονικά με ανθρώπους στην υπηρεσία καθαριότητας και απορριμματοφόρα σε καθημερινή βάση.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!! Δεν μιλάμε για ένα σακουλάκι από πατατάκια, μιλάμε για τόνους σκουπιδιών και βλαβερών υλικών. Μέσα από αυτές τις περιοχές βόσκουν ζώα τα οποία καταναλώνουμε σε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα και καλλιεργήσιμα χωράφια.

Με μια απλή βόλτα μπορεί οποιοσδήποτε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Πως επιτρέπουν την ελευθέρα βοσκή σε όλες τις παρακείμενες στάνες κοντά στις περιοχές με το σκουπιδαριό; Δεξιά και αριστερά υπάρχουν πολλές στάνες, τα ζώα βόσκουν ανάμεσα στα σκουπίδια και πίνουν νερό από αυτά τα ποτάμια!!!».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.