Συνελήφθη ένας δράστης

Εξιχνιάστηκαν 20 διαρρήξεις καταστημάτων και Ιερών Ναών και 7 κλοπές οχημάτων στο νομό Ροδόπης

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 8 ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, είκοσι (20) διαρρήξεις καταστημάτων – επιχειρήσεων – Ιερών Ναών – αποθήκης και μία (1) απόπειρα, καθώς επίσης επτά (7) κλοπές οχημάτων και πέντε (5) απόπειρες, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 18-12-2018 έως 6-2-2019, στο νομό Ροδόπης.     

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας 29, 23, 23, 21, 20, 17, 16 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, την 6-2-2019 το πρωί, συνελήφθη στις Σέρρες ο 21χρονος δράστης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης διαρρήξεων και κλοπών, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής διακριβώθηκε ότι, το παραπάνω χρονικό διάστημα, τις νυχτερινές κυρίως ώρες, οι δύο δράστες, ηλικίας 21 και 20 ετών, ενεργώντας από κοινού, με την κατά περίπτωση συνδρομή των υπολοίπων έξι δραστών, προέβησαν σε διαρρήξεις καταστημάτων, επιχειρήσεων, Ιερών Ναών και αποθήκης, καθώς και κλοπές οχημάτων στο νομό Ροδόπης.

Συγκεκριμένα προέκυψε ότι:

-διέρρηξαν δεκαεπτά (17) καταστήματα – επιχειρήσεις, δύο (2) Ιερούς Ναούς και μία (1) αποθήκη, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλη μια (1) επιχείρηση, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους

-αφαίρεσαν επτά (7) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν άλλα πέντε (5) οχήματα (3 Ι.Χ.Ε. και 2 Ι.Χ.Φ.), χωρίς να τα καταφέρουν.     

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.350 ευρώ περίπου, 12 κινητά τηλέφωνα, στιγμιαία λαχεία, καπνικά προϊόντα, εργαλεία, λάδια μηχανής, ηλεκτρικούς συσσωρευτές, τρόφιμα, αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, 1 tablet, 325 ευρώ περίπου και στιγμιαία λαχεία, μέρος των οποίων αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.  

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.