ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ενότητα, ομοψυχία και κοινό βηματισμό ζητάει από τη ΝΟΔΕ Ροδόπης, η Βούλα Ελευθεριάδου

fonirodopis.gr

Αιχμές για «ιδιοτελή μεταχείριση συγκεκριμένου πολιτικού» με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Ροδόπης

Ενότητα, ομοψυχία και κοινό βηματισμό ζητάει με ανοιχτή της επιστολή από τα μέλη της ΝΟΔΕ Ροδόπης η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση κοπής πίτας της «γαλάζιας» παράταξης την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε τότε στα τοπικά ΜΜΕ, ο επίσημος προσκεκλημένος της τοπικής οργάνωσης βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής προέβη σε πολιτικό ατόπημα καθώς χαρακτήρισε ως «επικεφαλής» του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου στη Ροδόπη τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Το ατόπημα φυσικά έγκειται στο γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με σταυροδοσία και όχι με λίστα και ως εκ τούτου δεν υφίσταται κάποιος υποψήφιος ως «επικεφαλής» ενώ κριτικής χρήζει και η στάση των στελεχών της ΝΟΔΕ τα οποία δεν κράτησαν ως όφειλαν ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλους τους υποψηφίους προσκαλώντας στο πάνελ μόνο τον πρώην Υπουργό.

Αυτή πάντως δεν είναι και η πρώτη φορά που η ηγετική ομάδα της ΝΟΔΕ Ροδόπης δέχεται αντίστοιχα «πυρά» καθώς τον Δεκέμβριο του 2018 ο κ. Κώστας Ιατρίδης είχε αποσύρει το ενδιαφέρον του για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο καταγγέλλοντας δημόσια ότι «στη ΝΔ παραβιάζονται οι αρχές των ίσων ευκαιριών και μεταχείρισης».

Η ανοιχτή επιστολή της Βούλας Ελευθεριάδου με αποδέκτες τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης, Γιάννη Βεζυργιαννίδη, και το μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Μάγδα Γιαμουστάρη:

«Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές

Η ΝΔ ιδρύθηκε και γαλουχήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως μια παράταξη βαθιά λαϊκή, απολύτως δημοκρατική, η οποία αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες .

Απετέλεσε και αποτελεί την επιλογή εκατομμυρίων πολιτών που πίστευαν και πιστεύουν στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του έθνους, της πατρίδας, της θρησκείας.

Βασική της αρχή, η πίστη στις δυνατότητες και ικανότητες του κάθε Έλληνα, να μεγαλουργεί ελεύθερος. Αυτός είναι και ο βασικός πυρήνας της ιδεολογίας μας.

Αυτή είναι και η διαφορά μας από διάφορες ιδεολογίες και καθεστώτα τύπου Μαδούρο, τα οποία στο όνομα της λαϊκής κυριαρχίας αντικαθιστάται η βούληση των πολλών από τη βούληση του ενός και «αλάνθαστου». Καθόλου τυχαία η σύμπτωση του θαυμασμού της κυβέρνησης Τσίπρα σε τέτοιου είδους «δημοκρατικές» πρακτικές αν λάβουμε υπόψη μας τους συχνούς της ύμνους προς τον έκπτωτο πλέον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Αγαπητοί μου συναγωνιστές, κλείνω ήδη μια δεκαετία ενεργού συμμετοχής στα πολιτικά πράγματα της περιοχής και του κόμματος ειδικότερα, δεδομένο που μου δίνει νομίζω το δικαίωμα για να εκφράσω ελευθέρα τους προβληματισμούς μου, τις ανησυχίες μου, αλλά  την επιθυμία μου να αλλάξει η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας  στην Ροδόπη προς το καλύτερο. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου (ίσως και οι εθνικές αν το επιλέξει η κυβέρνηση), επιβάλλεται να είχαν γίνει ήδη το εφαλτήριο για ενότητα, ομοψυχία, κοινό βηματισμό, με μοναδικό σκοπό τη νίκη.

Δυστυχώς πολλά από τα οποία συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Ροδόπη, με αποκορύφωση την ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ, δεν συνάδουν ούτε στο ύφος ούτε στην ιστορία αλλά ούτε και στη νικηφόρα δυναμική του κόμματος μας.

Η προ μηνός επιστολή αποχώρησης του Πτεράρχου κ. Ιατρίδη από την πρόθεση υποψηφιότητας του ως βουλευτή Ροδόπης, με σαφείς αναφορές στην ιδιοτελή μεταχείριση εκ μέρους τη ΝΟΔΕ συγκεκριμένου πολιτικού της Ροδόπης, δυστυχώς όχι μόνο δεν ταρακούνησαν κανένα αλλά δόθηκε η εντύπωση πως ρίχθηκε στο καλάθι των «αχρήστων».

Έχουμε ακούσει επανειλημμένως τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναλύει τη νέα πολιτική αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος μας. Ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και όχι κλειστοφοβικό, με μητρώο νέων στελεχών, με εκλογή όλων των οργάνων του από τη βάση, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ήμουν η μόνη πολιτικός στην Ροδόπη που στήριξα τον Κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές του 2015 γιατί πίστεψα στις ιδέες του αλλά και στην απλότητα του παρά το βαρύ όνομα που φέρει. Ήμουν η μόνη πολιτικός από τη ΝΔ στη Ροδόπη που στα πέτρινα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόμουν σχεδόν καθημερινά σε κάθε γωνιά του νομού μας, ακούγοντας τα προβλήματα των δοκιμαζομένων απλών ανθρώπων, μεταφέροντας τους όμως παράλληλα και το μήνυμα της αισιοδοξίας για τη νέα εποχή που έρχεται, με ανάπτυξη, με διαφάνεια, με αξιοκρατία.

Θα αγωνίζομαι πάντα για τις αρχές μου, στηριζόμενη στο λαό και μόνο αυτόν. Αυτός ο αγώνας ήταν και θα είναι συνεχής με αναμμένες πάντα τις μηχανές -και όχι κατά το δοκούν-. Δεν προέρχομαι από τζάκι, δεν έχω υψηλές συγγένειες, ούτε γνωριμίες. Κριτής όλων μας είναι ο λαός και μόνο αυτός.

Αυτό που ζητώ από εσάς είναι ένα.

Η ενότητα φέρνει τις νίκες, όχι ο διχασμός».  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ