Λήξη της κατάληψης

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι μαθητές του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής

Πήραν διαβεβαιώσεις από τους βουλευτές ότι θα επιλυθούν τα αιτήματα τους σχετικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν την Κυριακή (3/2) οι μαθητές του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής «Χαϊριγέ» ύστερα από τη συνεδρίαση του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου.

Οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο ωρολογιακό πρόγραμμα του σχολείου και τη μείωση των ωρών διδασκαλίας στα μαθήματα του τουρκόφωνου προγράμματος και των θρησκευτικών.

Η ανακοίνωση του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του «Χαϊριγέ»

«Το Δεκαπεντεμελές Μαθητικό Συμβούλιο του Ιεροσπουδαστηρίου ‘’Χαϊριγέ’’ Κομοτηνής ύστερα από την συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε στις 03/02/2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 πμ. στο Ιεροσπουδαστήριο Χαϊριγέ Κομοτηνής αποφασίσαμε τα ακόλουθα:

Ενημερωθήκαμε ότι οι βουλευτές μας θα συναντηθούν με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την επίλυση δίκαιων και εύλογων αιτημάτων μας σχετικά το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μας. Μετά από την εξέλιξη αυτή και κατόπιν συζητήσεων που πραγματοποιήσαμε μεταξύ μας αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις κοινητοποιήσεις μας.

Θα βρισκόμαστε όμως σε αναμονή της απάντησης εκ μέρους του Υπουργείου σχετικά με τα δίκαια και εύλογα αιτήματά μας ως προς το ωρολόγιο πρόγραμμα, προκειμένου να αποφασίσουμε για τις τυχόν περαιτέρω δράσεις μας».    

Η ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

«Οι Γονείς και Κηδεμόνες των Μαθητών του Ιεροσπουδαστηρίου ‘’ΧΑΪΡΙΓΈ’’ Κομοτηνής πληροφορηθήκαμε σχετικά με την αναστολή της κατάληψης εκ μέρους των μαθητών του Σχολείου μας. Στηρίζουμε την οποιαδήποτε απόφαση που θα λάβουν τα παιδιά μας και δηλώνουμε ότι νιώθουμε περήφανοι για την υπεύθυνη και ψύχραιμη στάση τους. Ελπίζουμε πλέον να δείξει την ίδια υπευθυνότητα και σύνεση και το Υπουργείο Παιδείας κι οι συναρμόδιοι φορείς ως προς την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών του Σχολείου μας». 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.