ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ξεφάντωσαν με την καρδιά τους οι ηλικιωμένοι των ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Απολογισμός δράσεων της περασμένης χρονιάς από τον Γιάννη Γκαράνη ο οποίος εξέφρασε την πίστη του ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής στην αποστολή υπηρέτησης της μέριμνας για τους συνανθρώπους μας

Την πρωτοχρονιάτικη τους πίτα έκοψαν το 1ο και 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη» το μεσημέρι της Κυριακής 20 Ιανουαρίου.

Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας ξεφάντωσαν με την καρδιά τους στο πολύωρο γλέντι που στήθηκε από το ΚΕΜΕ του Δήμου Κομοτηνής με τον πρόεδρο αυτού Γιάννη Γκαράνη να κάνει στον χαιρετισμό του απολογισμό των δράσεων της περασμένης χρονιάς και να εκφράζει την πίστη του νομικού προσώπου  στην αποστολή υπηρέτησης της μέριμνας για τους συνανθρώπους μας.

Στην τοποθέτηση του ο Γιάννης Γκαράνης τόνισε αναλυτικά:

«Σήμερα έχουμε τη μεγάλη χαρά να πραγματοποιούμε την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας. Μια εκδήλωση, που τη θεωρούμε ως μια όμορφη αφορμή για να συσφίξουμε τους δεσμούς μας, αλλά και να ξαναθυμηθούμε το σημαντικό έργο που επιτελέσαμε τη χρονιά που μας πέρασε. Το νομικό μας πρόσωπο, πιστό στην αποστολή υπηρέτησης της μέριμνας για τους συνανθρώπους μας, υλοποιεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς μια σειρά σημαντικών δράσεων. Δράσεις, που έρχονται να προστεθούν στις πάγιες παροχές της λειτουργίας των ΚΑΠΗ. Αναφέρω ενδεικτικά τις σημαντικότερες:

Τον μήνα Ιούλιο πραγματοποιήθηκε σε κοντινές παραλίες της Αρωγής το πρόγραμμα ‘’θαλασσινά μπάνια’’, με το οποίο εξυπηρετούνταν περίπου 300 άτομα με λεωφορεία. Στο Σταυρό Βόλβης και στη Νέα Πέραμο υλοποιήθηκε κατασκηνωτικό πρόγραμμα, με τη μεταφορά περίπου 50 μελών μας με δωρεάν λεωφορεία.

Διοργανώσαμε μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέματα, που αφορούσαν την υγεία, όπως Καρδιολογικές παθήσεις- Οφθαλμολογικές παθήσεις, Άνοια, Οστεοπόρωση. Κάναμε μια σειρά προσυμπτωματικούς ελέγχους, όπως για παράδειγμα, Δερματολογικούς και ελέγχους μαστού.

Στηρίξαμε τη λειτουργία τμημάτων χορωδίας, στα οποία συμμετέχουν περίπου 50 άτομα. Ακόμη, λειτούργησαν τμήματα καλλιτεχνικών, τμήματα ζωγραφικής, καθώς, επίσης και τμήματα γυμναστικής σε καθημερινή βάση, με τη συνδρομή γυμναστών από την ΔΚΕΠΠΑΚ στοχεύοντας στην αποκατάσταση της φυσιολογικής κίνησης, όπως και στην αύξηση της δύναμης και της αντοχής των ατόμων της τρίτης ηλικίας.  Τμήματα, που αριθμούν πάνω από 100 μέλη.

Και τέλος, οργανώσαμε μια σειρά από επιτυχημένες εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, για την πρωτοχρονιά και για την Ημέρα των ηλικιωμένων. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή σε όλα τα τμήματα για τα μέλη του ΚΑΠΗ είναι δωρεάν.

Κυρίες και κύριοι. Η κύρια μεριμνά μας είναι η φροντίδα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Μόνο μία κοινωνία, που σέβεται, τιμά και μεριμνά για τους ανθρώπους, που στα νιάτα τους εργάστηκαν σκληρά για να τη θεμελιώσουν, μπορεί να αισθάνεται σίγουρη για το μέλλον της. Αγαπημένοι μας, παππούδες και γιαγιάδες, να ξέρετε ότι όλοι μας παίρνουμε δύναμη από τη σοφία σας και την ψυχή σας, που μένει πάντα ψυχή μικρών παιδιών. Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους μας. Να είμαστε γεροί, πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ