Αντιδράσεις για μια στήριξη

Με «κοπάδι με πρόβατα» παρομοιάζει τον Σύλλογο Ηπειρωτών ο «Σπάρτακος»

«Όπως ο βοσκός παίζει τη φλογέρα του και οδηγεί το κοπάδι στη στάνη έτσι και ο κ. Τζαμπάζης θα οδηγήσει το Σύλλογο στη στάνη της ΝΔ», αναφέρουν τα στελέχη του «Σπάρτακου»

Αντιδράσεις στα στελέχη της δημοτικής παράταξης του «Σπάρτακου» προκάλεσε η δεδηλωμένη πρόθεση του προέδρου Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης Γιάννη Τζαμπάζη να στηρίξει ανοιχτά στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Κομοτηνής τον συνδυασμό του Αντώνη Γραβάνη.

Οι αντιδράσεις έγκειται στο γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο του Αντώνη Γραβάνη συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, Ερτζάν Αχμέτ, για τον οποίον όπως λένε τα στελέχη του «Σπάρτακου» ταυτίζεται με τη γραμμή του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

«Είναι λιγάκι περίεργο να ταυτίζεται ένα πολιτιστικό σωματείο με μια κομματική παράταξη πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του επικαλείται πριν 12 μήνες τον πολιτιστικό αυτό χαρακτήρα προκειμένου να μην υπογράψει εναντίον της έλευσης του Ερντογάν στην Κομοτηνή», σχολίασε σχετικά ο επικεφαλής του «Σπάρτακου» Κώστας Καραΐσκος στο βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της παράταξης στο Facebook.

Το στέλεχος δε του «Σπάρτακου», Γιώργος Πάφης, ασκώντας ακόμα πιο δριμεία κριτική παρομοίασε ούτε λίγο ούτε πολύ τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης με… «κοπάδι με πρόβατα». «Με σόκαρε η παλαιοκομματική μεθόδευση με βάση την οποία ο κ. Τζαμπάζης με δύο κλαρίνα που θα φέρει από την Ήπειρο, όπως ο βοσκός παίζει τη φλογέρα του και οδηγεί το κοπάδι στη στάνη έτσι και ο ίδιος θα το οδηγήσει στη στάνη της ΝΔ όπου οι διάφοροι κομματάρχες θα το αρμέξουν πολιτικά για τις εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε και πάλι ο Κώστας Καραΐσκος ο οποίος πρόσθεσε ότι εκτός από «πρόβατα» θα υπάρχουν και «κάποιοι λύκοι, ενδεχομένως γκρίζοι λύκοι γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν και μειονοτικοί σε αυτές τις παρατάξεις οι οποίοι μπορεί να μην είναι γκρίζοι λύκοι, μπορεί να είναι πιο προξενικού ρόλου. Να θυμίσουμε ότι υπάρχει ο κ. Ερτζάν, πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, ο οποίος πρόσφατα υποδέχθηκε στην Κομοτηνή ομιλητή ο οποίος εξήρε το ρόλο των Οθωμανών κατακτητών της Θράκης και της βορείου Ελλάδος».

Το διάλογο ολοκληρώνει ο Γιώργος Πάφης ο οποίος υπενθυμίζει στον Γιάννη Τζαμπάζη ότι η αληθινή ηπειρώτικη παράδοση συνίσταται στην εθνική ευεργεσία και οι πραγματικοί Ηπειρώτες της περιοχής θα σταθούν αρωγοί στις πατριωτικές παρατάξεις όπως είναι ο «Σπάρτακος».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.