Παρέμβαση ξένου παράγοντα

Προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη μειονότητα της Θράκης

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης», δήλωσε ο Χαμί Ακσόι σε συνέντευξη του

Σε νέα πρόκληση προχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας καθώς σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη την οποία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με «αποφασιστικότητα» η Τουρκία.

Παράλληλα απαίτησε την επιστροφή στην Τουρκία όλων όσοι συνδέονται με την οργάνωση FETO του Φετιουλάχ Γκιουλέν.

Ο Χαμί Ακσόι είπε συγκεκριμένα ότι «προσπαθούμε να λύνουμε τα θέματα με την Ελλάδα μέσω διαλόγου. Συνεχίζουμε να απαιτούμε την επιστροφή των ανθρώπων του FETO που βρίσκονται στην Αθήνα ενώ θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα της “τουρκικής μειονότητας” στη δυτική Θράκη».

Υπενθυμίζουμε στον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον Δεκέμβριο του 2017 όταν στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είχε πει πως «Οι Έλληνες μουσουλμάνοι είναι Έλληνες πολίτες, τα ζητήματά τους είναι εσωτερικά της Ελλάδας και κανένας ξένος παράγοντας δεν θα επεμβαίνει στα εσωτερικά μας».

Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού μάλιστα είχαν αναγκάσει τότε τον ίδιο τον Ερντογάν να ομολογήσει ότι πράγματι αυτά είναι εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας και απλά η Τουρκία με την άδεια της Ελλάδας λέει τη συμβουλή της, εάν θέλει φυσικά να την ακούσει η Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.