Μονομελές Πλημμελειοδικείο

Για συκοφαντική δυσφήμηση του Λευτέρη Γλερίδη καταδικάστηκε ο Κώστας Λιούρτας

Τον Μάιο του 2017 είχε διαδώσει ΨΕΥΔΩΣ μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο ότι ο ιδιοκτήτης της «Φωνής της Ροδόπης»… πλήρωσε χιλιάδες ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος!!!

Για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του ιδιοκτήτη της «Φωνής της Ροδόπης», Λευτέρη Γλερίδη, καταδικάστηκε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης, Κώστας Λιούρτας.

Η μήνυση αφορούσε ΨΕΥΔΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ αναφορά που διέδωσε ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕΡ τον Μάιο του 2017 μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο και ειδικότερα, ότι ο ιδιοκτήτης της «Φωνής της Ροδόπης» είχε πληρώσει, ύστερα από καταδίκη του, χιλιάδες ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος!!!

Ο Κώστας Λιούρτας στην απολογία του υποστήριξε μεταξύ άλλων πως έλαβε τις συγκεκριμένες πληροφορίες από αστυνομικό, ότι η λανθασμένη αναφορά έγινε εκ παραδρομής καθώς δεν έχει νομικές γνώσεις ενώ εξέφρασε και την πρόθεση να ζητήσει συγγνώμη για την βλάβη που προκάλεσε.

Η Εισαγγελέας της έδρας απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του και πρότεινε την καταδίκη του με 8 μήνες φυλάκιση. Το δικαστήριο τελικά του επέβαλε ποινή 4 μηνών με 3ετή αναστολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.