Συνδιάσκεψη Άρδην

«Μπορούμε να έρθουμε σε συνεννόηση με την Τουρκία», δηλώνει τώρα ο Καραΐσκος

«Η δράση του τουρκικού Προξενείου στη Θράκη ωχριά μπροστά στις παρεμβάσεις της Αθήνας» – Καλεί την Αθήνα να προχωρήσει σε ένα «modus vivendi», δηλαδή να συμβιβαστεί με την Άγκυρα, ενώ χαρακτηρίζει ως «ψευδοπρόβλημα» και «αστειότητες» το Μακεδονικό ζήτημα!!!

Εντυπωσιακή στροφή στις απόψεις του για τα εθνικά ζητήματα και το ρόλο της Άγκυρας στην περιοχή της Θράκης φαίνεται πως κάνει ο επικεφαλής του «Σπάρτακου», Κώστας Καραΐσκος, αν ερμηνεύουμε φυσικά σωστά τα όσα ο ίδιος είπε σε ομιλία του και τα οποία ομολογουμένως μας προκάλεσαν έκπληξη.

Μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Άρδην που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ο επικεφαλής του «Σπάρτακου» δήλωσε ότι «μπορούμε να έρθουμε σε μια συνεννόηση με την Τουρκία» προχωρώντας σε ένα «modus vivendi», δηλαδή σε ένα συμβιβασμό, με όρους αξιοπρέπειας.

Ταυτόχρονα υποβαθμίζει τη δράση του τουρκικού Προξενείου στη Θράκη, την οποία ο ίδιος έχει καταγγείλει πολλάκις στο παρελθόν, λέγοντας σήμερα πως «ωχριά» μπροστά στις «παρεμβάσεις» της Αθήνας ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζει ως «ψευδοπρόβλημα» και «αστειότητες» το Μακεδονικό ζήτημα, για το οποίο έχει ξεσηκωθεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Κώστα Καραΐσκου:

«Παρότι μέλος του Άρδην θα μιλήσω περισσότερο ως επικεφαλής του ‘’Σπάρτακου’’. Θέλω να πω ότι δεν είναι μονάχα η χρονική συγκυρία που προσφέρεται για να γίνει κάτι ενωτικό όπως ανέφεραν οι προλαλήσαντες αλλά είναι και η εξωτερική συγκυρία. Ο βασικός υπαρξιακός κίνδυνος για τον ελληνισμό πέρα από τον δυτικό εναγκαλισμό είναι η Τουρκία. Τα υπόλοιπα περί Αλβανίας, Μακεδονίας είναι αστειότητες και ψευδοπροβλήματα τα οποία οφείλονται μονάχα στην αβελτηρία τη δική μας αποκλειστικά και μόνο.

Όσον αφορά την Τουρκία θεωρώ ότι είμαστε για πρώτη φορά σε θέση να αντιμετωπίσουμε τον τουρκικό κίνδυνο και αυτό είναι κάτι πολύ χειροπιαστό, το βλέπουμε τόσο στη Θράκη όσο και στη γενικότερη κατάσταση της γείτονος. Στη Θράκη αυτή τη στιγμή το μόνο ζήτημα που έχουμε, όλα τα υπόλοιπα βέβαια που λέγαμε στο παρελθόν ισχύουν, το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση.

Ότι ζημιά γίνεται αυτή τη στιγμή στο θρακικό οφείλεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όλη η δράση του τουρκικού Προξενείου ωχριά μπροστά στις παρεμβάσεις της Αθήνας. Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες αλλά αυτό το διαπιστώνουμε εμείς που συλληφθήκαμε κιόλας όταν ήρθε ο Ερντογάν στην Κομοτηνή για τις αντιδράσεις μας στον ερχομό του. Βλέπουμε ότι για πρώτη φορά μπορούμε να έρθουμε σε μια συνεννόηση με την Τουρκία και να βρούμε ένα modus vivendi με όρους αξιοπρέπειας για τη χώρα μας.

Η Τουρκία έχει όλα αυτά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της, έχει ανακοπεί απολύτως ο αναπτυξιακός της καλπασμός των προηγούμενων χρόνων, έχει αποδεσμευτεί από το κράτος ένα κομμάτι της δημοκρατικής κοινωνίας το οποίο έχει μία δυνατότητα να εκφράζεται. Είναι ιδανικές συνθήκες απ’ όσο μπορούμε να θυμηθούμε τουλάχιστον τις δεκαετίες που δραστηριοποιούμαστε τοπικά και ασχολούμαστε με τα ελληνοτουρκικά που έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Όχι όμως με τους όρους που έλεγαν παλιά για την ελληνοτουρκική φιλία ούτε και με τους όρους με τους οποίους το εκφράζει σήμερα η κυβέρνηση εναγκαλιζόμενη την αμερικάνικη πολιτική.

Η αναβάθμιση η γεωπολιτική της χώρας μας μπορεί να γίνει και να γλιτώσουμε τουλάχιστον από ένα κομμάτι του υπαρξιακού κινδύνου που απειλεί τη χώρα μας εξ ανατολών. Αρκεί να είμαστε μία επαρκής σοβαρή χώρα η οποία θα έχει εθνικές δυνάμεις στην υπηρεσία της και όχι να συμπεριφερόμαστε σαν το κατοικίδιο του Πάιτ».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.