ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Καταγγελία από φιλόζωους για πολεοδομικές παραβάσεις στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής

fonirodopis.gr

«Νέα επέκταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο. Είναι νόμιμη; Άραγε πέραν του αρχικού κτιρίου του Κυνοκομείου και των αρχικών περιφράξεων, όλα τα υπόλοιπα έχουν γίνει στο πλαίσιο του νόμου;», αναρωτιούνται μέλη της φιλοζωικής ομάδας

Καταγγελία για πιθανές πολεοδομικές παραβάσεις στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής κατέθεσε πρόσφατα στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου εκπρόσωπος του υπό σύσταση Περιβαλλοντικού και Φιλοζωικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, ο εκπρόσωπος της φιλοζωικής ομάδας ζητάει να διερευνηθεί η νομιμότητα κτισμάτων και περιφράξεων στο Δημοτικό Κυνοκομείο, στο οποίο όπως αναφέρει «διαβιούν παρανόμως εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά».

Εκτός από την Διεύθυνση Πολεοδομίας, η καταγγελία κοινοποιήθηκε παράλληλα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες καταγγελίες τόσο στις αρμόδιες Υπηρεσίες όσο και στις Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές.

Σε επικοινωνία που είχε ο εκπρόσωπος του υπό σύσταση Συλλόγου με τη «Φωνή της Ροδόπης» δήλωσε σχετικά: «Οι φιλόζωοι της πόλης κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για μη εφαρμογή του νόμου 4039/12. Η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας θα οδηγούσε σε μείωση του αριθμού των αδέσποτων στην πόλη. Οι υπεύθυνοι δεν τον εφαρμόζουν με διάφορες δικαιολογίες και το μόνο που κάνουν είναι να στοιβάζουν παρανόμως σκυλιά στο Κυνοκομείο, με αποτέλεσμα την εξάπλωση ασθενειών που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ