Στη Διεύθυνση Πολεοδομίας

Καταγγελία από φιλόζωους για πολεοδομικές παραβάσεις στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής

«Νέα επέκταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο. Είναι νόμιμη; Άραγε πέραν του αρχικού κτιρίου του Κυνοκομείου και των αρχικών περιφράξεων, όλα τα υπόλοιπα έχουν γίνει στο πλαίσιο του νόμου;», αναρωτιούνται μέλη της φιλοζωικής ομάδας

Καταγγελία για πιθανές πολεοδομικές παραβάσεις στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής κατέθεσε πρόσφατα στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου εκπρόσωπος του υπό σύσταση Περιβαλλοντικού και Φιλοζωικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, ο εκπρόσωπος της φιλοζωικής ομάδας ζητάει να διερευνηθεί η νομιμότητα κτισμάτων και περιφράξεων στο Δημοτικό Κυνοκομείο, στο οποίο όπως αναφέρει «διαβιούν παρανόμως εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά».

Εκτός από την Διεύθυνση Πολεοδομίας, η καταγγελία κοινοποιήθηκε παράλληλα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες καταγγελίες τόσο στις αρμόδιες Υπηρεσίες όσο και στις Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές.

Σε επικοινωνία που είχε ο εκπρόσωπος του υπό σύσταση Συλλόγου με τη «Φωνή της Ροδόπης» δήλωσε σχετικά: «Οι φιλόζωοι της πόλης κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για μη εφαρμογή του νόμου 4039/12. Η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας θα οδηγούσε σε μείωση του αριθμού των αδέσποτων στην πόλη. Οι υπεύθυνοι δεν τον εφαρμόζουν με διάφορες δικαιολογίες και το μόνο που κάνουν είναι να στοιβάζουν παρανόμως σκυλιά στο Κυνοκομείο, με αποτέλεσμα την εξάπλωση ασθενειών που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.