ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

150.000 ευρώ για τη συντήρηση και επαναλειτουργία του «Μεγάρου Μουσικής»

FoniRodopis

Προς αναζήτηση χρηματοδότησης η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος συντηρήσεων και να καταστεί βιώσιμο το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Κομοτηνής

«Την ώρα που η ανεργία καλπάζει και χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό οι αρμόδιοι εξακολουθούν να ‘’επιχορηγούν’’ με προκλητικά ποσά το αποκαλούμενο με την επίπλαστη ονομασία ‘’Μέγαρο Μουσικής’’ ώστε κάποιοι να ικανοποιήσουν τις πολιτιστικές τους ονειρώξεις», γράφαμε μεταξύ άλλων τον Δεκέμβριο του 2016 για τη νέα τότε χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ που προβλεπόταν από την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας ΑΜ-Θ και Αναπτυξιακής Ροδόπης.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος πανηγυρίζει επειδή κατόρθωσε επιτέλους να επαναλειτουργήσει το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Κομοτηνής, στο οποίο μπήκε «λουκέτο» επί των ημερών του!

Με δήλωση του, εκφράζει τη χαρά του για την πανηγυρική εορταστική φιέστα επαναλειτουργίας του ενώ κάνει λόγο για τις μεγάλες «προκλήσεις» που έχει πλέον να αντιμετωπίσει, όπως το αυξημένο κόστος συντηρήσεων και η χρηματοδότηση δράσεων και λειτουργίας.

Αναλυτικά, η δήλωση του Χρήστου Μέτιου:

«Μέρα χαράς και αισιοδοξίας για την Κομοτηνή, τη Ροδόπη και ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής άνοιξε ξανά τις πόρτες του και υποδέχθηκε τους πολίτες για μια πανηγυρική εορταστική συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ‘’Moysa’’ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία αυτή σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής μετά από ένα μεγάλο διάστημα κατά το οποίο το Μέγαρο ήταν κλειστό.

Στο διάστημα εκείνο έπρεπε να αντιμετωπίσουμε σοβαρότατα προβλήματα γραφειοκρατίας και συντηρήσεων και να κινηθούμε στα αυστηρά όρια που θέτει ο νόμος.

Το καλοκαίρι του 2016 συμφωνήσαμε με τον τότε υπουργό πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο με την οποία το υπουργείο διέθεσε 50.000 ευρώ και η Περιφέρεια 100.000 ευρώ για τις συντηρήσεις και τη λειτουργία του Μεγάρου.

Για αυτό ευχαριστώ το Υπουργείο.

Η σύμβαση υπογράφηκε ένα χρόνο μετά από την νέα υπουργό κ. Κονιόρδου και τότε ξεκίνησε μια επίπονη προσπάθεια συντηρήσεων για ένα κτίριο αυτού του μεγέθους και αυτών των προδιαγραφών, η οποία κράτησε πάνω από ένα χρόνο.

Στόχος μας από δω και πέρα είναι το Μέγαρο να παραμείνει ανοικτό για τους πολίτες, να φιλοξενεί εκδηλώσεις και να είναι σημείο αναφοράς για την καλλιτεχνική, πνευματική και επιστημονική ζωή της Περιφέρειάς μας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλες με σημαντικότερες το αυξημένο κόστος των συντηρήσεων και τη χρηματοδότηση των δράσεων και της λειτουργίας του ώστε το Μέγαρο να καταστεί βιώσιμο.

Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε καταλήξει σε ένα σχέδιο για το πως θα χειριστούμε όλα τα ζητήματα του Μεγάρου, και θα το ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που κατέκλυσαν το Μέγαρο και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ