ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

«Σπάρτακος» για υποψηφίους κομματικών συνδυασμών: «Κίνητρο τους το βόλεμα και ο μισθουλάκος»

FoniRodopis

«Μπαρούφα τα περί πολιτικού πολιτισμού» – Κατηγορεί για «ελεεινή ψηφοθηρία» τους Γκαράνη και Γραβάνη με αφορμή την ένταξη στα ψηφοδέλτια τους στελεχών της «προξενικής γραμμής»

Ως «μπαρούφα» και «κομματικές τρίχες» χαρακτηρίζει η παράταξη του «Σπάρτακου» τα περί «πολιτικού πολιτισμού» που επικαλούνται και ευαγγελίζονται ενόψει της προεκλογικής περιόδου οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κομοτηνής κ.κ. Τάσος Βαβατσικλής, Γιάννης Γκαράνης και Αντώνης Γραβάνης.

Ο «Σπάρτακος» σε μια ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση σημειώνει ότι όσοι υποψήφιοι σύμβουλοι εντάσσονται σε κομματικούς συνδυασμούς έχουν βλέψεις το «βόλεμα» και τον «μισθουλάκο» ενώ κατηγορεί επιπλέον για «ελεεινή ψηφοθηρία» τους Γκαράνη και Γραβάνη με αφορμή την ένταξη στα ψηφοδέλτια τους στελεχών της «προξενικής γραμμής».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του «Σπάρτακου»:

«Με αφορμή τις παρουσιάσεις των δημοτικών συνδυασμών και στα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ κυκλοφορεί μια εύηχη μπαρούφα περί ‘’πολιτικού πολιτισμού’’, ο οποίος δήθεν διέπει την προεκλογική περίοδο που ξεκίνησε. Πολύ θα ήθελαν ορισμένοι να ξεχαστεί η διαδρομή τους και το πώς βρέθηκαν στον αφρό, ποια ήταν δηλαδή η ιδιότητά τους εκείνη που αρχικά τους ανέδειξε!

Αναφερόμαστε βεβαίως τόσο στους 3 κομματικούς που ήδη ανακοίνωσαν την κάθοδό τους στις εκλογές, όσο και των άλλων δύο που αναμένονται. Μοναδική εξαίρεση, φυσικά, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Κι αφού μιλάνε για ‘’πολιτικό πολιτισμό’’, θα θίξουμε τα δύο κομβικότερα ζητήματα: το κίνητρο όσων εντάσσονται στους κομματικούς συνδυασμούς και το κριτήριο επιλογής των μειονοτικών υποψηφίων, έτσι για να διαφανεί το… πολιτισμικό επίπεδο της τοπικής πολιτικής.

Αναφορικά με το πρώτο, εμείς μείναμε στο ανέκαθεν γνωστό, ότι όποιοι εντάσσονται στα ψηφοδέλτια έχουν κατά κανόνα συγκεκριμένες βλέψεις: είτε να καλοπιάσουν τον δήμαρχο / τους κυβερνώντες, είτε να βάλουν υποθήκη για αυριανό βόλεμα του κανακάρη τους, είτε για τον μισθουλάκο του αντιδημάρχου, είτε για να τους δει αλλιώς την επόμενη μέρα η εξουσία (ως προμηθευτές, συμβασιούχους κτλ).

Παρότι το ‘’κατάστημα’’ έχει σχεδόν ξεπουλήσει, η αφελής πελατεία συνεχίζει να ελπίζει, μέχρι φυσικά να διαψευσθεί οικτρά. Βεβαίως για τους επικεφαλής υπάρχει και η προοπτική της πολιτικής καριέρας, η ικανοποίηση των κοτζαμπάσικων ονειρώξεων κ.α. συναφή. Αν λοιπόν δεν ισχύουν ΜΟΝΟΝ αυτά, προκαλούμε όποιον βλέπει κι άλλα κίνητρα – πέραν των στενά ατομικών συμφερόντων – να μας τα κοινοποιήσει, θα χαρούμε να τα μάθουμε!

Όσο για το δεύτερο, θα το κάνουμε πιο συγκεκριμένο: τι ακριβώς προσφέρει ο Μολλά Ισά Ριτβάν στον συνδυασμό Γκαράνη και ο Αμέτ Ερτζάν στου Γραβάνη; Μένουμε σε δύο εμβληματικές περιπτώσεις προξενικής γραμμής, πέραν πάσης αμφισβήτησης, για να ρωτήσουμε: ποιος πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει (διακομματικά!) τέτοιες επιλογές; Όχι ότι είναι οι μόνες αλλά είναι οι πιο διακριτές. Λοιπόν, πέραν την ελεεινής ψηφοθηρίας ποιο άλλο κίνητρο υπάρχει, ειδικά όταν μετά από τόσα χρόνια ήδη γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται;

Όλοι οι δημότες ξέρουν καλά ότι έτσι έχουν τα πράγματα, δεν περιμένουν εμάς να τους το πούμε. Όμως τώρα είναι και η ώρα της δικής τους ευθύνης: όποιος δεν είναι της ανωτέρω λογικής (αυτής που έριξε ήδη την πόλη και την πατρίδα μας στα βράχια), οφείλει να συνταχθεί με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ που εκφράζει ακριβώς την ρήξη με τον κομματικό ‘’πολιτισμό’’ του αμοραλιστικού εγώ και την στροφή στο συλλογικό ‘’εμείς’’, στην Εκκλησία του Δήμου.

Έχουμε όλοι επιλογή στα δημοτικά μας πράγματα, έχουμε μια φωνή εντιμότητας και ανιδοτέλειας, με ήδη 9χρονη παρουσία και πλούσια δράση, που οφείλουμε να την δυναμώσουμε με την ενεργό μας συμμετοχή!».

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 εβδομάδα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ1 μήνα πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ1 μήνα πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ