ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Παρέμβαση των Μητροπολιτών της Θράκης για την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα

fonirodopis.gr

«Θα φέρει μόνο αρνητικές επιπτώσεις στο ΔΠΘ και στον τόπο μας και παράλληλα θα επιβαρύνει περισσότερο τον ήδη επιβαρυμένο από ανεργία κλάδο των δικηγόρων»

Τη συμπαράσταση τους στις αποφάσεις και δράσεων των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ με αφορμή την εξαγγελία για ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα, εκφράζουν οι Μητροπολίτες Θράκης με κοινή τους ανακοίνωση.

Οι Μητροπολίτες κ.κ. Δαμασκηνός, Παντελεήμων, Άνθιμος και Παντελεήμων διαπιστώνουν ότι μια νέα Νομική Σχολή θα φέρει μόνο αρνητικές συνέπειες στο ΔΠΘ ενώ καλούν τον Πρωθυπουργό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κομοτηνή.

Η ανακοίνωση των Μητροπολιτών της Θράκης:

«Οι Μητροπολίτες της Θράκης παρατηρούμε την αγωνία και τον προβληματισμό της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΔΠΘ, των Δικηγορικών Συλλόγων, των φοιτητών και των θεσμικών φορέων της περιοχής μας και διαπιστώνουμε ότι η εξαγγελία ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα, μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα φέρει στο ΔΠΘ και στον τόπο μας και παράλληλα θα επιβαρύνει περισσότερο τον ήδη επιβαρυμένο από ανεργία κλάδο των δικηγόρων.

Η Θράκη αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού. Υλοποίηση που ανέλαβε ενώπιον όλων μας στο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κομοτηνή, τον Νοέμβριο του 2017 και στο οποίο διακήρυξε την ενίσχυση του ΔΠΘ ως παραγωγικού αναπτυξιακού πόλου της Θράκης.

Συντασσόμεθα με τις αποφάσεις και τις δράσεις των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ, τις υποστηρίζουμε και τις προσυπογράφουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ