Διεκδικούν «ισότιμη πρόσβαση»

Παναπηρικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή του Σωματείου ΑμΕΑ Ροδόπης στη Θεσσαλονίκη

Στο «Παναναπηρικό συλλαλητήριο» που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία συμμετείχαν άτομα με αναπηρίες κάθε κατηγορίας και συνοδοί τους, από όλη τη χώρα

Συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρίες, με αιτήματα ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης για τους αναπήρους, «ισότιμη» πρόσβαση τους στην υγεία και στην παιδεία και ενίσχυση στην εκπαίδευσης και τις δημόσιες πολιτικές για τα ΑμεΑ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (2/12) στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο «Παναναπηρικό συλλαλητήριο» που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία συμμετείχαν άτομα με αναπηρίες κάθε κατηγορίας και συνοδοί τους, από όλη τη χώρα.

Το σωματείο ΑμεΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης πρωτοστάτησε για άλλη μία φορά στη κινητοποίηση εκπροσωπώντας την πρωτεύουσα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κομοτηνή.

«Μεγάλο σε παλμό και όγκο ήταν το παν-αναπηρικό συλλαλητήριο εχθές 2 του μηνός στη Θεσσαλονίκη ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία σήμερα στις 3 του Δεκέμβρη.

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η απουσία της Υπουργού από το Υπουργείου της ή κάποιου προσωπάρχη ή τμηματάρχη του Υπουργείου για την παραλαβή του ψηφίσματος. Αρκεστήκαμε στην παρουσία του φύλακα. Το μόνο πολιτικό πρόσωπο που παραστάθηκε ήταν ο Περιφερειάρχης, κύριος Τζιτζικώστας.

Διατρανώσαμε τα πάγια και σταθερά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος και καταδείξαμε με τον όγκο και την παρουσία μας ότι τα καθημερινά προβλήματα για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των συγγενών αυτών δεν θα μας αφήσουν αμέτοχους. Επιπλέον, δηλώσαμε την παροχή τεχνογνωσίας προς την εκάστοτε κυβέρνηση ώστε το 16% του πληθυσμού να ζει με αξιοπρέπεια και ισοτιμία», σημειώνει στην ανακοίνωση του το Σωματείο ΑμΕΑ Ροδόπης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.