Στα «άσπρα» ο ορεινός όγκος

Σε ετοιμότητα οι Διευθύνσεις της Π.Ε. Ροδόπης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των δρόμων και αποχιονισμός του ορεινού δικτύου με τις τρεις αλατιέρες για να αποφευχθούν προβλήματα λόγω χιονόνερου και πάγου

Σε ετοιμότητα βρήκε η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Ροδόπης, καθώς κύριο μέλημα είναι η ασφάλεια των πολιτών!

Συγκεκριμένα, με τα μέσα της ΠΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των δρόμων με τις τρεις αλατιέρες που υπάρχουν στην διάθεση της για να αποφευχθούν προβλήματα λόγω χιονόνερου και πάγου ενώ κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίρριψη αλατιού από μηχανήματα της υπηρεσίας!

Για τον καλύτερο συντονισμό και την αποφυγή προβλημάτων, κυρίως για τις ορεινές κοινότητες, οι υπηρεσίες έχουν επί 24ωρου βάσεως επικοινωνία με τους Αρμόδιους των εκάστοτε περιοχών για να καλύψουν όποια ανάγκη προκύψει.

Στην Κομοτηνή σήμερα (29/11) τρία μηχανήματα της ΔΤΕ ΠΕ Ροδόπης προχώρησαν στον αποχιονισμό του ορεινού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Ροδόπης και συγκεκριμένα:

1) το μηχάνημα ΜΕ 119001 εκτέλεσε αποχιονισμό στο οδικό δίκτυο Νέα Σάντα – Όρια Ν. Έβρου

2) το μηχάνημα ΜΕ 132226 εκτέλεσε αποχιονισμό στο οδικό δίκτυο Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή

3) το μηχάνημα ΚΗΗ 6501 εκτέλεσε αποχιονισμό στο οδικό δίκτυο Νέα Σάντα – Κέχρος.

Το αλάτι που διασκορπίζεται από τους αλατοδιανομείς των ανωτέρω μηχανημάτων σε ημερήσια ποσότητα είναι γύρω στους οκτώ τόνους και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας μας. Στις 28 Νοεμβρίου και ημέρα Τετάρτη δόθηκε αλάτι στο Δήμο Μαρώνειας – Σαπών (περίπου 15 τόνοι).

Πέραν αυτών όμως, έχει προβλεφθεί και εγκριθεί «ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019» Συνολικού προϋπολογισμού παροχής Υπηρεσίας (με ΦΠΑ) 28.520,00 με στόχο την ετοιμότητα της Π.Ε. Ροδόπης σε αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.