Μονομελές Πλημμελειοδικείο

Αναβλήθηκε για τις 11 Ιουνίου η δίκη μεταξύ Ιλχάν Αχμέτ και Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης να παραστεί αυτοπροσώπως στη δίκη ο βουλευτής Ροδόπης – Αμφισβητείται και το ορθό της μετάφρασης

Για τις 11 Ιουνίου 2019 αναβλήθηκε η εκδίκαση της μήνυσης που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, εναντίον του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν, με αφορμή άρθρο του τελευταίου στο προσωπικό του ιστολόγιο σχετικό με το πανηγύρι «Χίλια» τον Αύγουστο του 2017.

Η υπόθεση αναμενόταν να εκδικαστεί αρχικώς την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής όμως ο συνήγορος υπεράσπισης του Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν κ. Ηλίας Ηλιακόπουλος κατέθεσε δύο αιτήματα αναβολών.

Με το πρώτο αίτημα ζητούσε από το δικαστήριο να αναβάλλει την εκδίκαση προκειμένου να παραστεί αυτοπροσώπως στη δίκη και ο ίδιος ο βουλευτής Ροδόπης, ο οποίος απουσίαζε χθες (27/11) λόγω υποχρεώσεων του στη Βουλή σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο συνήγορος του κ. Στέργιος Γιαλάογλου.

Το δεύτερο αίτημα αφορούσε την ορθότητα της μετάφρασης του πρωτότυπου άρθρου, γραμμένου στα τουρκικά, για το οποίο εγκαλείται ο Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν. «Στο κείμενο της μήνυσης αναφέρεται ότι ο Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν αποκάλεσε ‘’καταδότη’’ τον Ιλχάν Αχμέτ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ποτέ δεν αποκαλέσαμε ‘’καταδότη’’ ή ‘’ρουφιάνο’’ τον Ιλχάν Αχμέτ. Δεν υπάρχει ορθή απόδοση του κειμένου στα ελληνικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιακόπουλος, ο οποίος κάλεσε το δικαστήριο να ορίσει δικό του διερμηνέα.

Τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό, ύστερα από διακοπή, το πρώτο αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης και ανέβαλλε την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να παραστεί αυτοπροσώπως ο Ιλχάν Αχμέτ στη δίκη.

Να σημειώσουμε επίσης ότι πριν την εκδίκαση υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να επέλθει εξωδικαστικός συμβιβασμός. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής παρέδωσε δήλωση αποκατάστασης μέσω της οποίας η πλευρά του Ιλχάν Αχμέτ ζητούσε από τον Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν να δηλώσει μεταξύ άλλων ενώπιον του δικαστηρίου ότι όλα όσα ισχυρίστηκε ήταν ανακριβή προκειμένου να αποσύρει τη μήνυση του, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

Στο πλευρό του Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δεκάδες Αλεβίτες με μερικούς εξ αυτών να παρευρίσκονται στα δικαστήρια Κομοτηνής για να του συμπαρασταθούν ενώ όπως μαθαίνουμε στην εκδίκαση της υπόθεσης τον προσεχή Ιούνιο αναμένεται να βρεθούν ακόμα περισσότεροι.

Ο ίδιος σχολιάζοντας στη «Φωνή της Ροδόπης» τη χθεσινή εξέλιξη δήλωσε σχετικά: «Μόλις είχα λάβει την έγκληση του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ, είχα δηλώσει ότι έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Σήμερα απεδείχθη για άλλη μια φορά ότι η δικαιοσύνη δεν διαχωρίζει τους πολίτες ανάλογα με τα αξιώματα ή την οικονομική τους κατάσταση. Το αίτημα μέσω του συνηγόρου μας κ. Ηλία Ηλιακόπουλο να παραστεί κι ο ίδιος στη δίκη έγινε δεκτό.

Επίσης το δικαστήριο δέχτηκε ότι διαστρεβλώθηκε το άρθρο μου κατά την μετάφραση του από την τουρκική στην ελληνική. Έτσι η δίκη αναβλήθηκε για τις 11-6-2019. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αλεβιτών Θράκης κ. Αχμέτ Καρά Χουσεΐν για την υποστήριξη του αλλά κι όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν είτε οικονομικά είτε ηθικά. Η προσπάθεια που έγινε για συμβιβασμό πριν την δίκη απέβη άκαρπη διότι ενώ εγώ ήμουν έτοιμος να κάνω ένα βήμα πίσω, ο Ιλχάν Αχμέτ δεν διόρθωσε την προσβλητική ομιλία του για τους Αλεβίτες. Αυτό δείχνει ότι η πρόθεση του βουλευτή δεν είναι καλόπιστη. Ο μόνος σκοπός του τελικά είναι να τιμωρηθώ και όχι η δική του ηθική αποκατάσταση όπως ισχυρίζεται, ηθική την οποία έτσι και αλλιώς εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε να βλάψω ούτε να θίξω».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.