ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Στυλιανίδης: «Οι μουσουλμάνοι βουλευτές ασχολούνται μόνο με τους ψηφοφόρους τους»

fonirodopis.gr

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ενθάρρυνε να είμαι ξανά υποψήφιος στη Ροδόπη. Νιώθω καθήκον μου και εθνική μου υποχρέωση να αποκαταστήσω τη δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση»

Την υποχρέωση και το καθήκον του να αποκαταστήσει τη δίκαιη και ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Ροδόπης ώστε η περιοχή να ανακτήσει όλα όσα έχασε τα προηγούμενα χρόνια, επεσήμανε ο πρώην βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης σε συνέντευξη του στη «Δέλτα Τηλεόραση».

«Οι συνάδελφοι μου, και οι δύο του ΣΥΡΙΖΑ οι μουσουλμάνοι και ο Ιλχάν που ενετάχθη προσφάτως στο ΠΑΣΟΚ, είναι φιλότιμοι αλλά δεν έχουν κατά τη γνώμη μου ούτε την απήχηση ούτε τη δύναμη, σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε τη θέληση, να ασχοληθούν με το όλον, δηλαδή με το σύνολο του νομού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός.

«Επειδή αυτή η περιοχή βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο έχουμε πρόσθετο ενδιαφέρον να αναλογιστούμε το εθνικό συμφέρον διότι η πολυδιάσπαση ευνοεί άλλες δυνάμεις οι οποίες δεν βλέπουν με καλό μάτι την περιοχή μας.

Έχω συζητήσει με τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος με ενθάρρυνε να είμαι ξανά υποψήφιος στη Ροδόπη. Αποδέχθηκα αυτή την πρόκληση, όχι για ικανοποιήσω κάποια ματαιοδοξία γιατί όπως ξέρετε ξεκίνησα από πολύ μικρός και αυτά που άλλοι ονειρεύονται να τα αποκτήσουν σε μια ζωή, κατάφερα γρήγορα να τα κατακτήσω. Έσπασα με την εμπιστοσύνη και τη βοήθεια των συμπολιτών μου ένα φράγμα που είχε αντιμετωπίσει για 50 περίπου χρόνια η Ροδόπη να μην συμμετέχει ποτέ σε κέντρα των αποφάσεων. Πέρασα από 3-4 Υπουργεία πολύ σημαντικά.

Στεναχωριέμαι τα τελευταία χρόνια που είδα την περιοχή μας να φρενάρει και να χάνει πολλά από αυτά τα οποία δίκαια κατέκτησε. Εντόπισα και τους κινδύνους. Όταν έβαζα τα διλήμματα για ισόρροπη εκπροσώπηση των σύνοικων στοιχείων προσπαθούσαν κάποιοι προβοκατόρικα να πουν ότι εκβιάζω τη ψήφο τους. Δυστυχώς οι εξελίξεις δικαίωσαν την ανησυχία μου.

Νιώθω όχι προσωπικό μου καθήκον απλά αλλά εθνική μου υποχρέωση να ξαναθέσω υποψηφιότητα στη Ροδόπη, να αποκαταστήσω τη δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση, να παλέψω για μια ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση διότι αυτή τη στιγμή ο νομός είναι ορφανός. Οι συνάδελφοι μου είναι καλά παιδιά όλοι, και οι δύο του ΣΥΡΙΖΑ οι μουσουλμάνοι και ο Ιλχάν που ενετάχθη προσφάτως στο ΠΑΣΟΚ είναι φιλότιμοι αλλά δεν έχουν κατά τη γνώμη μου ούτε την απήχηση ούτε τη δύναμη, σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε τη θέληση, να ασχοληθούν με το όλον, δηλαδή με το σύνολο του νομού. Όλες οι προσπάθειες περιστρέφονται γύρω από τους ψηφοφόρους τους, πράγμα το οποίο εγώ δεν έκανα.

Εγώ ασχολιόμουν και με τη μειονοτική περιοχή και με τους Πομάκους και με τους τουρκογενείς και με τα καπνά και με τα βαμβάκια και με τα σχολεία τα μειονοτικά και τα δημόσια. Προσπαθούσα να είμαι εκεί για όλους. Σήμερα νιώθω ότι ο νομός είναι ορφανός.

Πιστεύω ότι αν ήμασταν όλοι μαζί, αν μπορούσαμε να έχουμε μια δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση θα είχαμε καταφέρει πολλά περισσότερα πράγματα. Δεν υποτιμώ κανέναν. Πιστεύω ότι όλοι φιλότιμα κινούνται αλλά ο καθένας έχει τον βηματισμό του. Άλλος μπορεί να φτάσει ψηλά, άλλος στη μέση.

Θα είμαι υποψήφιος στη Ροδόπη. Γι’ αυτό το λόγο έχω ξεκινήσει αυτές τις περιοδείες, για να ενημερώσω και να ενημερωθώ και κυρίως για να προτάξω τις νέες προτεραιότητες, τα νέα διακυβεύματα τα οποία πρέπει να καθοδηγήσουν την προσπάθεια όλων μας τα επόμενα χρόνια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Να πρυτανεύσει η λογική, να στηρίξουμε τις αποφάσεις του κόμματος»

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να μας καθοδηγούν οι προσωπικοί μας εγωισμοί αλλά αυτό που πρέπει να μας καθοδηγεί είναι το τοπικό, περιφερειακό και εθνικό συμφέρον» είπε ο πρώην βουλευτής Ροδόπης για τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ ενάντια στην υποψηφιότητα Μέτιου για το αξίωμα του Περιφερειάρχη.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κάλεσε τα «γαλάζια» στελέχη της Περιφέρειας να «βρουν ένα modus vivendi για να έχουμε μία καλή κατάληξη», επαναδιατυπώνοντας τη στήριξη του στις αποφάσεις του κόμματος.

«Θέματα που έχουν διαμειφθεί στο εσωτερικό της παράταξης δεν δικαιούμαι ούτε θέλω να τα δημοσιεύσω. Ακολουθήσαμε μία διαδικασία δημοκρατική, ο καθένας εξέφρασε τις απόψεις του. Για λόγους συνείδησης θα πω την άποψη μου στον πρόεδρο αλλά θα στηρίξω την οποιαδήποτε απόφαση πάρει το κόμμα μου. Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση τοποθετήθηκα δημόσια και εκεί εμμένω. Από κει και πέρα ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και οι δυνάμεις που εκπροσωπούν ευρύτερα τον χώρο να μπορέσουν να βρουν ένα modus vivendi για να συνεργαστούν και να έχουμε μία καλή κατάληξη», δήλωσε ο πρώην Υπουργός.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x