ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κυβέρνηση και Στρατός στο πλευρό των κατοίκων της ορεινής Ροδόπης

Επεμβάσεις του Στρατού σε σχολεία της περιοχής – Ενδιαφέρον της κυβέρνησης για ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση

fonirodopis.gr

Επεμβάσεις του Στρατού σε σχολεία της περιοχής – Ενδιαφέρον της κυβέρνησης για ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση

Το έμπρακτο ενδιαφέρον της ελληνικής Πολιτείας για ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, τόνισε η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου από την Οργάνη Ροδόπης την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Η κ. Νοτοπούλου επισκέφθηκε την ορεινή Ροδόπη στα πλαίσια διήμερης περιοδείας της στην περιοχή προκειμένου να συναντήσει το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Οργάνης, στο κτίριο του οποίου πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα εργασίες συντήρησης το Μηχανικό της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.

«Με ξεχωριστή χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δω προσωπικό από τα σχολεία Ασωμάτων, Άνω Δροσίνης και Οργάνης. Αυτό δείχνει και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να υλοποιήσει το όραμα του πρωθυπουργού για ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών σε μία εκπαίδευση ποιότητας. Μας κατέθεσαν ένα αίτημα στο Υπουργείο, να στηρίξουμε την εκδρομή των παιδιών στην Αθήνα όπου τα παιδιά θα πάνε προκειμένου να απολαύσουν μία βιωματική εμπειρία στη Βουλή. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί παρακολουθούμε δια ζώσης το πολύ μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρει το Δ’ ΣΣ. Είναι ανεκτίμητης αξίας η προσφορά τους ακόμα και όταν υπάρχει χρηματοδότηση να υπάρχει ο Στρατός με ένα κοινωνικό ρόλο, να επισπεύδει τις διαδικασίες και να υλοποιεί έργα που θα καθυστερούσαν λόγω γραφειοκρατίας. Βλέπουμε έναν Στρατό εντός της κοινωνικής ζωής που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της συνοχής της κοινωνίας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους δασκάλους που στηρίζουν τα παιδιά, τους διδάσκουν αξίες και επειδή κυρίως βλέπω χαρούμενα παιδιά σε αυτήν την περιοχή. Το Υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας είμαστε αμέριστα δίπλα τους για να στηρίξουμε όποια ανάγκη προκύπτει και όποια δράση μας φέρνει πιο κοντά», δήλωσε η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Γεώργιος Καμπάς αναφερόμενος στο κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Στρατός τα τελευταία δύο χρόνια με παρεμβάσεις στην ορεινή Ροδόπη δήλωσε ότι «ο Στρατός στο δημοτικό σχολείο Οργάνης, όπως και σε άλλα 86 μέρη, τα δύο τελευταία χρόνια έχει καταβάλει μια μεγάλη προσπάθεια μέσω της οποίας έκανε επεμβάσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία και Γυμνάσια έτσι ώστε να αναβαθμίσει αυτούς τους χώρους οι οποίοι δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση.

Ο Στρατός το κάνει αυτό σαν μέρος της Πολιτείας επειδή πιστεύουμε ότι και αυτοί εδώ οι άνθρωποι είναι Έλληνες πολίτες, μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα η οποία χρειάζεται την υποστήριξη μας. Εκτός από αυτά τα έργα, σε όλη την περιοχή της Θράκης ο Στρατός επεμβαίνει και με άλλου τύπου έργα όπως να φτιάχνουμε δρόμους και να διορθώνουμε γεφύρια. Γενικά, να βοηθήσουμε αυτόν τον χώρο που είναι ορεινός και έχει αρκετά προβλήματα ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει με την υπόλοιπη Ελλάδα».

Στο δημοτικό σχολείο Οργάνης ο Στρατός πρόσφερε έναν διαδραστικό πίνακα και ένα κλιματιστικό ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες βαφής και συντήρησης του κτιρίου.

Την Υφυπουργό συνόδευαν στην επίσκεψη της στην Οργάνη εκτός του Σωματάρχη κ. Καμπά, οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Οζγκιούρ Φερχάτ και Δημήτρης Χαρίτου, ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Λάζαρος Καμπουρίδης, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Γεώργιος Χατζηγεωργίου και ο Διευθυντής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νικόλαος Μενεξίδης.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ