Ομόφωνο ψήφισμα

Ψήφισμα στήριξης του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ροδόπης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Αναφορικά με τις ελλείψεις στην εκπαίδευση και την παράλληλη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τακτική συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00 ύστερα από νόμιμη πρόσκληση της Προέδρου του κ. Κλεοπάτρας Στογιαννίδου και μετά από συζήτηση σχετικά με τις διεκδικήσεις του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger αναφορικά με τις ελλείψεις στην εκπαίδευση και την παράλληλη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από τις ανωτέρω ασθένειες ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής, αποφασίζει ομόφωνα

 Στηρίζει τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger.

Υποστηρίζει τις διεκδικήσεις του Συλλόγου αναφορικά με τις ελλείψεις στην εκπαίδευση και την παράλληλη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από τις ανωτέρω ασθένειες και συγκεκριμένα:

1.Την πλήρη και παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά που δικαιούνται αυτής της παροχής, από την έναρξη έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς, αποκλειστικά με εκπαιδευτικούς που έχουν εξειδίκευση στην ειδική αγωγή.

2. Την άμεση πρόσβαση για τα παιδιά ΑμεΑ στις υπηρεσίες διάγνωσης και αξιολόγησης.

3. Την παρουσία σχολικού νοσηλευτή για όλα τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με σοβαρή πάθηση ή αναπηρία από την έναρξη έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

4. Την δημιουργία ολιγομελών τμημάτων ένταξης για παιδιά με έντονες μαθησιακές δυσκολίες.

5. Την δημιουργία μικρών τμημάτων διδασκαλίας για μαθητές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και φοιτούν στα γενικά σχολεία της χώρας.

6. Την εξασφάλιση της δυνατότητας εκπαιδευτικών που είναι στη λίστα Braille να μπορούν να συμπληρώσουν ώρες με παιδιά που έχουν και άλλες αναπηρίες.

7. Την συνεχή καθοδήγηση και επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών πάνω στα θέματα της αναπηρίας, της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής (αυτισμός), των μαθησιακών δυσκολιών.

Το ανωτέρω Ψήφισμα να διαβιβαστεί:

1. Στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

2. Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

3. Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

4. Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

5.Στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης

6. Στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 374/2018.
Έγινε, αποφασίσθηκε και υπογράφεται».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.