ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ερώτηση Ιλχάν Αχμέτ για τη στελέχωση της Παράλληλης Στήριξης στην Π.Ε. Ροδόπης

FoniRodopis

Σε σύνολο 40 μαθητών με συμπτώματα διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής, αυτισμού, asperger κλπ, καλύπτονται μόνο οι 10 θέσεις δασκάλων και εκ των 4 συνολικά δηλωμένων περιστατικών στα νηπιαγωγεία, καλύπτονται μόνο οι 2 θέσεις

Ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 2937/31.10.2018 κατατέθηκε από τον βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου, για το φλέγον ζήτημα της στελέχωσης με εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό της Παράλληλης Στήριξης στην Π.Ε. Ροδόπης.

Την εβδομάδα που προηγήθηκε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε στο γραφείο του συνάντηση με μέλη του συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ροδόπης προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά και τεκμηριωμένα για το πρόβλημα που υφίσταται και τη νέα σχολική χρονιά 2018-19 στην Ροδόπη. 

Στην ερώτηση που κατατέθηκε γίνεται λόγος «για μία απογοητευτική εικόνα για την περιοχή μας: Σε σύνολο 40 μαθητών που σήμερα έχουν ενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με συμπτώματα διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής, αυτισμού, asperger, ψυχοκινητικής καθυστέρησης και άλλων συναφών καταστάσεων μετά από σχετική γνωμάτευση του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ νομού Ροδόπης, καλύπτονται μόνο οι 10 θέσεις δασκάλων και εκ των 4 συνολικά δηλωμένων περιστατικών στα νηπιαγωγεία, καλύπτονται μόνο οι 2 θέσεις νηπιαγωγών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης της Π.Ε. Ροδόπης».

Η ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης:

«Η πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση για την Παράλληλη Στήριξη μαθητών με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, αυτισμό, asperger, ψυχοκινητική καθυστέρηση και άλλες συναφείς καταστάσεις αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την κοινωνικοποίηση, την άρση της απομόνωσης και την ομαλή τους ένταξη στο σχολικό περιβάλλον που τόσο ανάγκη έχουν τα ίδια τα παιδιά όσο και οι οικογένειες τους.

Παρόλα αυτά, από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα παρατηρούνται σοβαρότατα κενά στην Π.Ε. Ροδόπης στους κλάδους ΠΕ 71- ΠΕ 70.50 και ΠΕ 61- ΠΕ 60.50, εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

Η κατάσταση αυτή διαμορφώνει την εξής απογοητευτική εικόνα για την περιοχή μας: Σε σύνολο 40 μαθητών που σήμερα έχουν ενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με συμπτώματα διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής, αυτισμού, asperger, ψυχοκινητικής καθυστέρησης και άλλων συναφών καταστάσεων μετά από σχετική γνωμάτευση του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ νομού Ροδόπης, καλύπτονται μόνο οι 10 θέσεις δασκάλων και εκ των 4 συνολικά δηλωμένων περιστατικών στα νηπιαγωγεία, καλύπτονται μόνο οι 2 θέσεις νηπιαγωγών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης της Π.Ε. Ροδόπης.

Παραμένουν δηλαδή -και ενώ φτάνουμε ήδη στο Νοέμβριο- 28 συνολικά κενά δασκάλων και νηπιαγωγών των κλάδων της Παράλληλης Στήριξης εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΕΑΕ), γεγονός που σημαίνει ότι τα κενά ανέρχονται σε ποσοστό 70%, απέχοντας πολύ από την προσδοκώμενη κάλυψη που αναλογεί σε αυτά τα περιστατικά.

Τη ίδια στιγμή οι γονείς και οι οικογένειες των παιδιών αυτών αναρωτιούνται για το αν υπάρχουν οικονομικά όρια ή πρυτανεύουν άλλα κριτήρια στην κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί αναφερόμενοι στην «Παράλληλη Στήριξη» την χαρακτηρίζουν ως τον «αδύναμο κρίκο» των προσλήψεων και της στελέχωσης στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

Α) Σκοπεύετε να στελεχώσετε και πότε την Παράλληλη Στήριξη στο νομό Ροδόπης καλύπτοντας τα 28 διαπιστωμένα κενά που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με δασκάλους των κλάδων ΠΕ 71- ΠΕ 70.50 και νηπιαγωγούς των κλάδων ΠΕ 61- ΠΕ 60.50;

Β) Ποιες είναι οι προσλήψεις που έχουν γίνει για το νομό Ροδόπης στο επίπεδο του βοηθητικού προσωπικού για την Παράλληλη Στήριξη στους κλάδους νοσηλευτών Π25 και ΕΒΠ Δ.Ε., ήτοι «ειδικού βοηθητικού προσωπικού» και ποιο το ποσοστό κάλυψης των υφιστάμενων αναγκών για το σχολικό έτος 2018-19;

Γ) Ποιες οι εγκεκριμένες πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για τη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών (ΕΑΕ) Παράλληλης Στήριξης και βοηθητικού προσωπικού και τι ποσοστό  από αυτές τις πιστώσεις έχουν μέχρι σήμερα απορροφηθεί ειδικά για την Π.Ε. Ροδόπης;».

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD1 ημέρα πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE1 ημέρα πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 ημέρα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ