Αφιέρωμα της «Athens Voice»

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου μία από τις νέες γυναίκες στις οποίες «ποντάρει» η Φώφη Γεννηματά

Πρόθεση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι μεταξύ άλλων η ενισχυμένη συμμετοχή νέων και ιδιαίτερα γυναικών

Αφιέρωμα σε έξι νέες γυναίκες οι οποίες σε δύσκολους καιρούς επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν μέσα από το Κίνημα Αλλαγής, κάνει η «Athens Voice» σε άρθρο της με αφορμή την πρόθεση της Φώφης Γεννηματά για ενισχυμένη συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Μια απ’ αυτές τις γυναίκες είναι και η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Ν. Τσανακλής» και του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Ορφέας», η οποία διεκδικεί την υποψηφιότητα της στο Νομό Ροδόπης.

«Το ότι προέρχομαι από τον χώρο της μειονότητας δεν θεωρώ ότι αποτέλεσε ποτέ πρόβλημα ή κριτήριο για την προσωπική επιλογή ενασχόλησης μου με τα κοινά του τόπου μου. Μεγάλωσα και ζω σε μία περιοχή και ένα κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο οι θρησκευτικές διαφορές δεν αποτέλεσαν ποτέ κριτήριο συναναστροφής μου και αποδοχής μου από τους άλλους» επισημαίνει η Σιμπέλ Μουσταφάογλου σε δηλώσεις της στην «Athens Voice».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «για τη Σιμπέλ ο Ν. Ροδόπης έχει το θλιβερό προνόμιο να αποτελεί μία από τις πλέον φτωχοποιημένες περιοχές της Ευρώπης, επομένως το κύριο πρόβλημα του τόπου της είναι η μεγάλη οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχουν οδηγηθεί οι κάτοικοι του».

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου γεννήθηκε στην Κομοτηνή, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών της Σινέμ και του Εμίρ. Παιδί μεταναστών έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Γερμανία. Είναι απόφοιτος Γερμανικής Φιλολογίας και Γλώσσας  του Πανεπιστήμιο της Ανδριανούπολης. Το 2002 εκλέγεται πρώτη φορά  Νομαρχιακή Σύμβουλος Ροδόπης.

Το 2006 επανεκλέγεται  Νομαρχιακή Σύμβουλος Ροδόπης και γίνεται συγχρόνως η πρώτη γυναίκα Αντινομάρχης στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.. Το 2018 ορίστηκε Μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ. ΑΛ. και μέλος του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το 2009 ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.