ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Μήνυμα Αυγενάκη από Κομοτηνή προς όσους σχεδιάζουν «αντάρτικα» στην Περιφέρεια

fonirodopis.gr

«Έχουν δύο επιλογές. Ή να συνταχθούν με τις επιλογές του κόμματος ή να κάνουν ότι θέλουν αλλά χωρίς την κομματική τους ταυτότητα», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ

Μήνυμα προς όσα «γαλάζια» στελέχη σχεδιάζουν «αντάρτικα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έστειλε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης από την Κομοτηνή

Ο Γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να συσπειρώσει την «γαλάζια» παράταξη μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από συμβούλους της «Περιφερειακής Αναγέννησης» κατά της υποψηφιότητας Μέτιου αλλά και να στείλει μήνυμα ενότητας προς όλους.

Για το σκοπό αυτό παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης παρουσία όλων των προέδρων των κομματικών οργανώσεων και των «γαλάζιων» βουλευτών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

«Έχουν δύο επιλογές» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος σε όσους σχεδιάζουν «αντάρτικα» στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. «Ή να συνταχθούν με τις επιλογές του κόμματος ή να κάνουν ότι θέλουν αλλά χωρίς την κομματική τους ταυτότητα, διότι διαφορετικά είναι να σαν να λένε ότι επιθυμώ να υπάρχω στη ΝΔ αλλά από την άλλη θα κάνω του κεφαλιού μου», σημείωσε ο Γραμματέας της ΝΔ.

Ερωτηθείς ωστόσο από τη «Φωνή της Ροδόπης» να διευκρινίσει τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο «αντάρτικο» και αν ο ίδιος θα εισηγηθεί διαγραφές στελεχών, ο κ. Αυγενάκης απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα λέγοντας ότι σκοπός είναι η ενότητα του κόμματος και πως αν και εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο υπάρχουν τα αρμόδια κομματικά όργανα τα οποία θα αποφασίσουν.

«Θα κληθούμε να δώσουμε πολλές μάχες το επόμενο διάστημα. Είναι οι εθνικές εκλογές, οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές. Οι ‘’πληγές’’ που ανοίχτηκαν το προηγούμενο διάστημα με τις συζητήσεις και ζυμώσεις με αφορμή την επιλογή υποψηφίου και τη στήριξη σε ένα πρόσωπο, πρέπει να κλείσουν γρήγορα. Έχουμε αφουγκραστεί τον πόνο και την ενόχληση των Νεοδημοκρατών για όλα αυτά που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία και αποτελεί παρελθόν.

Ο καθένας έχει δύο επιλογές. Ή να συνταχθεί ως στέλεχος του κόμματος με τις αποφάσεις της ΝΔ και του αρχηγού μας ή να κάνει οτιδήποτε επιθυμεί αλλά χωρίς την κομματική του ταυτότητα, διότι διαφορετικά είναι να σαν να λέει ότι επιθυμεί να υπάρχει στη ΝΔ αλλά από την άλλη θα κάνω του κεφαλιού μου

Το εμείς κυριαρχεί και εμείς όλοι στηρίζουμε τον πρόεδρο μας. Η ενότητα δεν παραγγέλνεται αλλά υπηρετείται με πράξεις. Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους πολίτες της ΑΜ-Θ να συνταχθούν στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της περιοχής και για την επιτυχή έκβαση όλων των εκλογικών μαχών», σημείωσε αναλυτικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Πρωτοβουλίες για την ενότητα της παράταξης από τον Χρήστο Μέτιο

Πρωτοβουλίες για την ενότητα της «Περιφερειακής Αναγέννησης» δεσμεύτηκε πως θα πάρει το επόμενο διάστημα ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος για τη θέση, Χρήστος Μέτιος.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η στήριξη της υποψηφιότητας μου για τη θέση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ από το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω τη ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ευχαριστώ επίσης τους βουλευτές της Περιφέρειας μας, τους πρώην Υπουργούς Ευριπίδη Στυλιανίδη και Αλέξανδρο Κοντό, τους προέδρους των ΝΟΔΕ και τον Γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη.

Η εμπιστοσύνη της ΝΔ δίνει σε μένα μεγάλη δύναμη και προσδίδει στην παράταξη μας την ‘’Περιφερειακή Αναγέννηση’’ μια νέα προοπτική. Σε αυτό το πλαίσιο θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενότητα της παράταξης», σημείωσε ο Χρήστος Μέτιος.

Γιάννης Βεζυργιαννίδης: «Σημαντικό να είμαστε ενωμένοι»

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης, Γιάννης Βεζυργιαννίδης, εξέφρασε την ανάγκη της ενότητας της παράταξης ώστε η ΝΔ να κερδίσει στις εκλογές την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

«Θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Περιφέρεια μας. Από δω και πέρα έχουμε έναν δύσκολο αγώνα να δώσουμε. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι εδώ είμαστε όλοι μαζί, να δείξουμε ότι η ΝΔ θέλει την επόμενη μέρα να έχει Περιφερειάρχη εδώ στην πιο φτωχή περιφέρεια της Ελλάδας. Είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε σχέδιο και στρατηγική», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ