ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Διάλυση της «Κοινωνίας Πολιτών» και νέο σχήμα με επικεφαλής Δαμιανίδη, προτείνει η Λαφτσή

fonirodopis.gr

Καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες και κυρίως όλη την τοπική κοινωνία σε συζήτηση για τη δημιουργία νέου αυτοδιοικητικού σχήματος

Την αναγκαιότητα ενός νέου αυτοδιοικητικού σχήματος για τον Δήμο Κομοτηνής εκφράζει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗτικη Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή η οποία καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες και την τοπική κοινωνία σε συζήτηση.

Η κ. Λαφτσή προτείνει τη διάλυση της «Κοινωνίας Πολιτών» και τη δημιουργία ενός νέου σχήματος, του οποίου θα ηγηθεί ο πρώην γραμματέας ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, πρώην Αντιδήμαρχος και νυν περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Δαμιανίδης.

Η τοποθέτηση της κ. Λαφτσή:

«Καταθέσαμε ως παράταξη δημόσια μια πρόταση για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου αυτοδιοικητικού σχήματος για τον Δήμο Κομοτηνής, το οποίο με νέα ορμή θα επανεκκινήσει τα πράγματα  στο Δήμο, ώστε να ζήσουμε σε μια πόλη ανθρώπινη, δημιουργική, ένα δήμο που θα αξιοποιεί τα ισχυρά, συγκριτικά  πλεονεκτήματα που διαθέτει και που του προσδίδει η ξεχωριστή γεωγραφική του θέση, η δυναμική που μπορεί ν’ αναπτύξει ο τουρισμός, η γνώση και η καινοτομία του Δ.Π.Θ., η στήριξη και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα….

Ταυτόχρονα καταθέσαμε την ετοιμότητά μας να αναζητηθεί  ένα νέο πρόσωπο, από τον προοδευτικό χώρο, ικανό να εκφράσει αυτό το εγχείρημα.

Αυτές τις σκέψεις τις καταθέσαμε  και σε συνάντηση με τον επικεφαλής και εκπροσώπους της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών». Σεβαστήκαμε την άποψη που διατυπώθηκε από πλευράς τους, να μην προέρχεται από την παράταξή τους το πρόσωπο κοινής αποδοχής, λόγω και των διαδικασιών που προηγήθηκαν και οδήγησαν στην εκλογή του κ. Γιάννη Γκαράνη.

Γι’ αυτό και  καταθέσαμε την πρόταση για το πρόσωπο του Παύλου Δαμιανίδη, εν ενεργεία περιφερειακού συμβούλου, με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση ως αντιδήμαρχος στο  Δήμο Κομοτηνής, θεωρώντας ότι εκφράζουμε την αναγκαιότητα της κοινής πορείας που βρίσκεται σε αντιστοιχία με την επιθυμία και τα αισθήματα της πλειοψηφίας των δημοτών, γιατί μπορεί να δημιουργήσει ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα, ικανό όχι μόνο  να αναλάβει, αλλά και να ασκήσει αποτελεσματική διοίκηση.

Εμείς θέσαμε τη βάση για να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στις αυτοδιοικητικές μας παρατάξεις, αλλά βέβαια με συνομιλητές και συμμέτοχους όλους τους ενεργούς πολίτες και κυρίως όλη την τοπική κοινωνία και καλούμε όλους να συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ