ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Φεστιβάλ «Αναιρέσεις» έρχεται για πρώτη χρονιά στην πόλη της Κομοτηνής

fonirodopis.gr

«Στη νέα φάση που ανοίγεται μπροστά μας, με την απειλή του πολέμου να ξεπροβάλλει όλο και πιο έντονα, θέλουμε τα τραγούδια μας να ακουστούν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου προτάσσοντας την πάλη για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών», αναφέρουν οι διοργανωτές στο μήνυμα τους

Τελευταία στάση για τις Αναιρέσεις 2018 που συνεχίζουν το ταξίδι τους σε όλη την Ελλάδα η Θράκη, η οποία φιλοξενεί για πρώτη χρονιά το Φεστιβάλ.

«Τα φεστιβάλ στις πόλεις της Θράκης, πιάνουν το νήμα για πρώτη χρονιά και επιδιώκουν να συμβάλουν στη συγκρότηση ενός πολιτικού και πολιτιστικού προτύπου, ξένου στη κυρίαρχη ιδεολογία αλλά κι επικίνδυνου γι’ αυτήν, μάλιστα σε μια περιοχή με πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας την σημασία του φετινού συνθήματος για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών.

Στη νέα φάση που ανοίγεται μπροστά μας, με την απειλή του πολέμου να ξεπροβάλλει όλο και πιο έντονα, θέλουμε τα τραγούδια μας να ακουστούν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου προτάσσοντας την πάλη για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών, όπως τονίζει και το κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ. Αυτό το στόχο υπηρετούν οι Αναιρέσεις όπου κι αν έχουν βρεθεί φέτος τόσο μέσα από το πρόγραμμά τους, όσο και μέσα από τις δράσεις τους.

Με πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναυλίες επιχειρούμε να ανοίξουμε κορυφαία πολιτικά ζητήματα και να ψηλαφίσουμε την πολιτική και την τέχνη της ανατροπής!

Το δύσκολο εγχείρημα των Αναιρέσεων και το στήσιμο ενός πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητου φεστιβάλ χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις υλοποιείται σε πείσμα των νόμων της αγοράς, των απαγορεύσεων και των επιθέσεων σε κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα.

Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ Αναιρέσεις να αποτελέσει ένα συλλογικό πολιτιστικό αντιπρόταγμα στην κυρίαρχη κουλτούρα, μια συλλογική ανατρεπτική διαδικασία, προσφέροντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε φτηνές και ποιοτικές εκδηλώσεις, σε νέες και νέους, σε φτωχούς εργαζόμενους και εργαζόμενες στο επίκεντρο της καπιταλιστικής κρίσης», αναφέρουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ στο σημείωμα τους.

Αναλυτικότερα τα προγράμματα των φεστιβάλ στη Θράκη:

Την Παρασκευή 19/10 στην Αλεξανδρούπολη στις 19:30 και το Σάββατο 20/10 στην Κομοτηνή στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση/συζήτηση με θέμα «10 χρόνια κρίση, να περάσουμε στην αντεπίθεση» με ομιλητές τους Νίκο Σακαλή, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και τον Γιώργο Κρεασίδη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Αλεξανδρούπολη, ενώ στην Κομοτηνή θα συμμετέχουν ο Μουσταφά Τσολάκ, δημοσιογράφος και ο Παναγιώτης Ξοπλίδης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ. Και στις δύο πόλεις θα προβληθεί νωρίτερα ντοκιμαντέρ για την ΕΑΜικη αντίσταση «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» σε σκηνοθεσία Ξενοφώντα Βαρδαρού & Γιάννη Ξύδα, στις 18:00 στην Αλεξανδρούπολη και στις 17:30 στην Κομοτηνή .

Το πολιτιστικό πρόγραμμα στην Κομοτηνή θα ξεκινήσει στις 21:00 με τα ΣΙ ΜΠΑΝΤΑ, μια τοπική μπάντα φοιτητών και θα συνεχίσει με τους Ψύλλους στ’ Αχυρα και την Βουκολική Διαταραχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ