ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ελένη Λαφτσή: «Καπέλωσε» τον Σταμάτη Σακελλίων και την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Με ανακοίνωση της απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης και συγκρότησης προοδευτικού μετώπου, υποκαθιστώντας όμως το ρόλο της Νομαρχιακής και του Συντονιστή

Την απόφαση της να μην είναι εκ νέου υποψήφια Δήμαρχος γνωστοποίησε επί της ουσίας η Ελένη Λαφτσή όταν, προ ημερών, εξέφρασε την ανάγκη συγκρότησης προοδευτικού μετώπου στον Δήμο Κομοτηνής με επικεφαλής ένα νέο πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Αν και η ανακοίνωση φαινομενικά θεωρείται πολιτικά «έντιμη», απέναντι τουλάχιστον στους ψηφοφόρους της παράταξης «Πολη…τική Ανατροπή», εν τούτοις σε καθαρά κομματικό επίπεδο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «ατόπημα».

«Πως είναι δυνατόν ένα απλό κομματικό στέλεχος σαν την κ. Λαφτσή να απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης; Πως περιμένουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα ο οποιοσδήποτε όταν αυτό δεν προέρχεται από τον Συντονιστή ή τη Νομαρχιακή; Μόνο αυτοί μπορούν να διαμορφώνουν και να χαράζουν κομματική γραμμή και κανείς άλλος. Ούτε καν οι βουλευτές», μας είπε χαρακτηριστικά παλαιό τοπικό στέλεχος του κεντροαριστερού χώρου.

Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, έχει σημασία να υπενθυμίσουμε ότι αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Με τη διαφορά φυσικά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το κάλεσμα προήλθε από τα κομματικά όργανα και όχι από απλά στελέχη, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ροδόπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υποψήφιο εκτός κόμματος αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ