ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Απουσία ζεστού νερού, υγρασία, δυσοσμία και ποντίκια στις Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής

Η κατάσταση στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης, όπου στεγάζεται και ο μεγαλύτερος όγκος των φοιτητών

FoniRodopis

Η κατάσταση στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης, όπου στεγάζεται και ο μεγαλύτερος όγκος των φοιτητών, χαρακτηρίζεται ως «εκρηκτική»

Την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Κομοτηνής με ανακοίνωση του.

Οι Οικότροφοι Φοιτητές μεταξύ άλλων τονίζουν την απουσία ζεστού νερού, την υγρασία και τη μούχλα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις, την ύπαρξη ποντικών και την αφόρητη δυσοσμία από τις αποχετεύσεις.

Η καταγγελία των Οικότροφων Φοιτητών για τις Εστίες:

«Στην Κομοτηνή οι κτηριακές εγκαταστάσεις των εστιών είναι 2. Η 1η βρίσκεται στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης και περιλαμβάνει 6 κτήρια και η 2η λίγο έξω από την Κομοτηνή, που περιλαμβάνει 1 κτήριο (εστίες του Cosmopolis). Η κατάσταση και στα δύο συγκροτήματα είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτική! Συγκεκριμένα, στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης, όπου στεγάζεται και ο μεγαλύτερος όγκος των φοιτητών, υπάρχει:

– Επικίνδυνο για την υγεία θέμα με το νερό και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, καθώς βγαίνει σκουριασμένο από τις βρύσες, ενώ έχουν αναφερθεί δεκάδες ιατρικά περαστικά που αποδόθηκαν στη χρήση του νερού, μέχρι και γυναικολογικά προβλήματα!

– Απουσία του ζεστού νερού σε 5 από τα 6 κτήρια, λόγω έλλειψης πετρελαίου, όπως παραδέχτηκαν οι υπεύθυνοι του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, εξαιτίας της γενικότερης υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων.

– Η υγρασία  με τη μούχλα να «βγάζει μάτι» στη κυριολεξία, γίνεται υπαρκτή από το 1ο κιόλας βλέφαρο που ρίχνει κανείς στους «σκασμένους» τοίχους των διαδρόμων και στα ταβάνια, που το χειμώνα γίνεται ακόμα περισσότερο αισθητή σε συνδυασμό με την παντελή απουσία θέρμανσης, που εναπόκειται στην ατομική ευθύνη του κάθε οικότροφου, το πώς θα ζεσταθεί.

– Έχει καταγγελθεί πολλάκις από φοιτητές των περισσότερων κτηρίων η ύπαρξη μέχρι και ποντικιών, γεγονός που καταδεικνύει την παντελή απουσία υγειονομικής φροντίδας και συντήρησης ακόμα και των αποχετεύσεων!

– Αποκορύφωμα σε όλη αυτή την αθλιότητα είναι στις εστίες του 2ου συγκροτήματος μέσα στην πόλη να καταγράφεται αφόρητη δυσοσμία από τις αποχετεύσεις, καθιστώντας το βίο των οικότροφων αβίωτο!

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η απαράδεκτη κατάσταση με τις μερίδες του φαγητού στη λέσχη των εστιών, που τελειώνουν μόλις 1 ώρα μετά το άνοιγμα, αφήνοντας νηστικούς την πλειοψηφία των φοιτητών. Σημειωτέο ότι τη χρονιά που μας πέρασε η συγκεκριμένη λέσχη, όπως και οι υπόλοιπες που υπάγονται στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, έβαλε λουκέτο, κάτι το οποίο μας κρατάει σε επαγρύπνηση για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη σχετικά με την τύχη της λέσχης, συνυπολογίζοντας ότι ήδη η 2η λέσχη που λειτουργεί μέσα στην πόλη, βρίσκεται  υπό καθεστώς εργολαβίας!

Τέλος, τραγική είναι και η κατάσταση με τα λεωφορεία από και προς την Πανεπιστημιούπολη, που επηρεάζουν φυσικά και τον τεράστιο όγκο των φοιτητών που μένει στις εστίες και θέλει να μεταβεί στην πόλη ή να επιστρέψει στις εστίες, καθώς τα δρομολόγια δεν επαρκούν με αποτέλεσμα φοιτητές να περιμένουν μέχρι και μία ώρα για να πάνε στα δωμάτια τους ή να εξυπηρετηθούν στην πόλη».

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD22 ώρες πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE23 ώρες πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ23 ώρες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ