ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι φοιτητές της Σχολής Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου

fonirodopis.gr

Προανήγγειλαν φοιτητικό συλλαλητήριο στις 8 Νοέμβρη – Διεκδικούν πρακτική άσκηση, δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς κριτήρια και περιορισμούς

Την κλιμάκωση του αγώνα των φοιτητών της Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Σχολής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

Οι φοιτητές οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της Σχολής από το βράδυ της Τρίτης (9/10) διεκδικούν μεταξύ άλλων πρακτική άσκηση χωρίς κριτήρια και περιορισμούς, πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού καθώς και δωρεάν σίτιση και στέγαση.

Προανήγγειλαν, παράλληλα, τη διοργάνωση φοιτητικού συλλαλητηρίου στις 8 Νοέμβρη για το οποίο απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε εργαζόμενο,  άνεργο, αυτοαπασχολούμενο προκειμένου «να δώσουμε μαζί μια απάντηση σε κάθε κυβέρνηση που θέλει να μας στερήσει ότι μας ανήκει».

Αναλυτικά, ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης αναφέρει:

«Βρισκόμαστε από την αρχή της χρονιάς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα ζητήματα  που αντιμετωπίζουμε. Ζητήματα όπως οι απλήρωτες πρακτικές,  οι επόπτες που δεν φτάνουν, ο περιορισμός των 80 φοιτητών για την εισαγωγή στην κατεύθυνση της ΚΕ. Όλα αυτά τα προβλήματα όμως δεν τα βιώνουμε μόνοι μας! Απλώνουν σε όλους τους φοιτητές άμα σκεφτούμε ότι πέρα από τα ειδικά προβλήματα της σχολής μας, καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ουρά στη λέσχη, το κρύο νερό στις εστίες, τα δωμάτια που δεν επαρκούν για να στεγάσουν όλους εμάς!

Μετά και από μια σειρά κινητοποιήσεων το προηγούμενο διάστημα οι απαντήσεις που πήραμε δεν μας κάλυψαν επ’ ουδενί!Οι δικαιολογίες ήταν οι κλασσικές του τύπου ότι φταίει η ελλιπής χρηματοδότηση από το υπουργείο για αυτό και  δεν γίνονται όλα αυτά που ζητάμε, ότι το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο δεν έχει τα χρήματα να μας στηρίξει με τον τρόπο που απαιτούμε, ότι αυτά που ζητάμε είναι παράλογα κλπ. Όμως για όλα αυτά εμείς έχουμε πείρα από τα προηγούμενα χρόνια και τις κατακτήσεις που έχει πετύχει ο σύλλογος με τους αμέτρητους αγώνες.

Με απόφαση λοιπόν και της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης προχωρήσαμε στην κατάληψη της Σχολής από το βράδυ της Τρίτης 9/10! Οι απαντήσεις που συνεχίζαμε να παίρνουμε από τους αρμόδιους δεν άλλαξαν καθόλου! Για αυτό μετά και από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 12/10 κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και συνεχίζουμε πιο δυναμικά!

Προχωράμε σε:

– Πλατιά Ενημέρωση για το Πλαίσιο Πάλης και κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στη συζήτηση και μικροφωνική το Σάββατο 13/10 στην κεντρική πλατεία στις 12μμ για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας!

– Μπαίνουμε μέσα σε όλα τα έτη τη Δευτέρα 15/10 και την Τρίτη 16/10 και καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας μέσα στα έτη τους να πάρουν απόφαση και να ενισχύσουν το δυνάμωμα και την κλιμάκωση του αγώνα. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω!

 – Μαζική κινητοποίηση στη συνέλευση του τμήματος καθηγητών την Τετάρτη 17/10 στις 9.30πμ! Να πάρουν απόφαση που θα δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα!

– Κινητοποίηση στη Σύγκλητο την Πέμπτη 18/10 στις 11:00π! Να γίνει εισαγωγική κατεύθυνση από το μηχανογραφικό η Κοινωνική εργασία  και να καταργηθούν όλα τα κριτήρια!

– Ημέρα Δράσεων την 1η Νοέμβρη, ημέρα που φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά έχουν αποφασίσει να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν σπουδές με βάση τις σύγχρονες ανάγκες!

Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 8 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας!

Έτσι, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών μας, να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, για αυτό βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Καλούμε κάθε εργαζόμενο,  άνεργο, αυτοαπασχολούμενο να δώσουμε μαζί μια απάντηση σε κάθε κυβέρνηση που θέλει να μας στερήσει ότι μας ανήκει! Και πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το χέρι που κόβει την χρηματοδότηση από τα πανεπιστήμια είναι το ίδιο με αυτό που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, πετσοκόβει τις συντάξεις και τους μισθούς  και στερεί από τα άτομα την ζωή που μας αξίζει!

Παλεύουμε για:

– Όλοι οι φοιτητές να κάνουν Πρακτική Άσκηση στην ώρα τους χωρίς κριτήρια και περιορισμούς!

– Πρόσληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού για τις εποπτείες της Πρακτικής στο ύψος των αναγκών μας!

– Διασφάλιση από το κράτος και το δήμο ότι όλοι οι φοιτητές θα κάνουν πρακτική άσκηση στην ώρα τους σε φορείς του κράτους.

– Να γίνει η Κοινωνική Εργασία εισαγωγική κατεύθυνση απο το μηχανογραφικό.

– Να καλύπτονται τα έξοδα μεταφοράς των φοιτητών της πρακτικής.

– Σταθερός μισθός και ασφάλιση για τους πρακτικάριους.

– Να γίνουν άμεσα νέες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες διδασκαλίας

– Να διασφαλίζονται όλοι οι όροι για να σπουδάζουν όλοι απρόσκοπτα –  Δωρεάν Σίτιση – Στέγαση  – μεταφορές για όλους τους φοιτητές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ