ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Δημήτρης Χαρίτου: «Η απόρριψη της μελέτης επιτυχία όλων όσων αγωνίστηκαν ενάντια στον χρυσό»

FoniRodopis

«Οριστικό τέλος στα σχέδια εξόρυξης χρυσού. Απαλλάσσει τις τοπικές κοινωνίες από την ομηρία πολλών χρόνων και από τα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα, που δραστηριοποιούνται στη περιοχή»

Ως επιτυχία όλων εκείνων των δυνάμεων που αγωνίζονται για μια βιώσιμη ανάπτυξη, χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Χαρίτου την απόφαση απόρριψης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της «Μεταλλευτικής Θράκης» Α.Ε.

Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης υπενθυμίζει παράλληλα την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την εξόρυξη χρυσού, αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όταν απευθυνόμενος σε αυτοδιοικητικούς της περιοχής είχε πει «εσείς ξεμπλέξατε νωρίς».

Η δήλωση του Δημήτρη Χαρίτου:

«Η πρόσφατη απόφαση απόρριψης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που υπέβαλε η Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε για την εξόρυξη χρυσού στον ευρύτερο χώρο των Σαπών στην Ροδόπη, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία όλων εκείνων των δυνάμεων που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη για την περιοχή. Μια ανάπτυξη που αξιοποιεί τα ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα και σέβεται τους φυσικούς της πόρους.

Το εγκριμένο πριν λίγες ημέρες Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για την ΑΝ. ΜΑΚ-ΘΡΑΚΗ με τις ρυθμίσεις που προβλέπει δίνει, χωρίς καμία αμφιβολία, ένα οριστικό τέλος στα σχέδια εξόρυξης του χρυσού στη περιοχή. Απαλλάσσει τις τοπικές κοινωνίες από την ομηρία πολλών χρόνων και από τα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα, που δραστηριοποιούνται στη περιοχή.

Είχε προηγηθεί το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, που ο σχεδιασμός του, οι προτεραιότητες του, απέκλειαν κατηγορηματικά κάθε τέτοια δραστηριότητα. Ενώ ήταν ισχυρό το μήνυμα που εξέπεμψε ο ίδιος πρωθυπουργός, όταν από το βήμα του Συνεδρίου, σε διάλογο με το ακροατήριο για τα Χρυσωρυχεία, απευθυνόμενος σε αυτοδιοικητικούς, είπε ‘’εσείς ξεμπλέξατε νωρίς’’ επιβεβαιώνοντας την πολιτική βούληση της κυβέρνησης».

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD1 ημέρα πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE1 ημέρα πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 ημέρα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ