Συνάντηση με ΥΠΑΑΤ

Αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες της Ροδόπης, ζήτησε ο Νίκος Τσαλικίδης

Τόνισε επιπλέον τα υπάρχοντα προβλήματα στην καλλιέργεια καπνού, σιτηρών και βάμβακος λόγω των συνεπειών του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και παράλληλα απαίτησε τον σεβασμό σε μια αγροτική περιοχή, όπως η Ροδόπη

Σε συνάντηση φορέων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, έλαβε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στο ΥΠΑΑΤ στην Αθήνα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα  στην Περιφέρεια μας και ειδικότερα  στη Θράκη, την ανάγκη στήριξης από την κεντρική ηγεσία έτσι ώστε να εξελιχθεί σε έναν από τους βασικότερους πυλώνες στήριξης της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης.

Επιπλέον ο Νίκος Τσαλικίδης αντιπαρέθεσε τα υπάρχοντα προβλήματα στην καλλιέργεια καπνού, σιτηρών και βάμβακος λόγω των συνεπειών του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και παράλληλα απαίτησε τον σεβασμό σε μια αγροτική περιοχή, όπως η Ροδόπη, όπου τα πάντα κινούνται γύρω από το «αγροτικό εισόδημα» και η οικονομία όλης της περιοχής και της Περιφέρειας ευρύτερα εξαρτάται από την καλλιέργεια της γης.

Στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κρίσης που ταλαιπωρεί τον αγροτικό κόσμο, με τις τραγικές απώλειες παραγωγής στις καλλιέργειες κατά την τρέχουσα χρονιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ζήτησε εμπράκτως τις ενέργειες του Υπουργείου και τις  πρωτοβουλίες, για την απόδοση δίκαιων αποζημιώσεων στους πληγέντες, και επιπλέον να ανακοινώσει υπεύθυνα μέτρα και κατευθύνσεις προς όφελος των Αγροτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.