Έργο ύψους 800.000 ευρώ

Ριζική ανακαίνιση των χειρουργείων στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Φιλιππίδης ζητά την κατανόηση των πολιτών για το επόμενο τρίμηνο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες

Στη ριζική ανακαίνιση των χειρουργείων στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής προχωρά η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος με τις εργασίες να ξεκινούν αυτή την εβδομάδα και να ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους.

Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία, με συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 800.000 ευρώ αντιστοιχούν στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο και τα υπόλοιπα 700.000 ευρώ στο Νοσοκομείο του Κίρτζαλι Βουλγαρίας.

Για την εξυπηρέτηση των ασθενών, η διοίκηση του «Σισμανογλείου» Νοσοκομείου ξεκίνησε ήδη εργασίες σε δύο αίθουσες της Μαιευτικής Κλινικής όπου θα μεταφερθούν προσωρινά τα χειρουργεία μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, ενώ κάποιες προγραμματισμένες επεμβάσεις θα γίνουν αναγκαστικά σε όμορα νοσοκομεία.

Για το λόγο αυτό, ο διοικητής του «Σισμανογλείου» Νοσοκομείου κ. Γιώργος Φιλιππίδης ζητά την κατανόηση των πολιτών της Ροδόπης για την μικρή ταλαιπωρία που θα υποστούν το επόμενο διάστημα και η οποία όμως θα είναι προς όφελος όλων.

Αναλυτικά, ο κ. Φιλιππίδης μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» για το σημαντικό αυτό έργο δήλωσε:

«Αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο Νοσοκομείο Κομοτηνής για την ανακατασκευή των γενικών χειρουργείων του νοσοκομείου μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία, ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ύψος 1,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 800.000 ευρώ αντιστοιχούν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και τα 700.000 ευρώ στο Νοσοκομείο του Κίρτζαλι.

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είχαμε αιτηθεί και είχε εγκριθεί πριν ανακοινωθεί η μεγάλη δωρεά για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής και όπως προείπα αφορά τη ριζική ανακαίνιση των χειρουργείων τα οποία έχουν αρκετές φθορές, είναι αρκετά πεπαλαιωμένα. Μέχρι τώρα προσπαθούσαμε να τα συντηρήσουμε όσο μπορούμε όμως λόγω της παρόδου του χρόνου χρειάζεται να κάνουμε πιο ριζικές επεμβάσεις.

Ξέρουμε ότι το επόμενο τρίμηνο θα υπάρχει μια ταλαιπωρία για τους πολίτες της Ροδόπης καθώς έχουμε φτιάξει δύο αίθουσες στην Μαιευτική Κλινική για να εξυπηρετήσουμε ανάγκες αλλά αυτές που θα εξυπηρετηθούν θα είναι οι έκτακτες και κάποια χειρουργεία επιβεβλημένα.

Σε συνεννόηση με την 4η ΥΠΕ έχουμε κάνει έγγραφο και έχουν δεσμευτεί τα νοσοκομεία της Καβάλας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και του Διδυμοτείχου για περιστατικά τα οποία έχουμε στη λίστα αναμονής για προγραμματισμένα χειρουργεία να εξυπηρετηθούν από τα νοσοκομεία αυτά και ακόμα κι αν χρειαστεί να πάνε εκεί χειρουργοί από εδώ που τους έχουν αναλάβει για να χειρουργήσουν.

Είναι ένα έργο επιβεβλημένο καθώς για τα επόμενα 3-4 χρόνια που θα λειτουργεί ακόμα το υφιστάμενο κτίριο πρέπει να εξασφαλίσουμε ώστε τα χειρουργεία που θα γίνονται θα είναι ασφαλή, δεν θα υπάρχει καμία περίπτωση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων εντός του χειρουργείου και το πρόγραμμα αυτό θα μας βοηθήσει σημαντικά ώστε να έχουμε και αξιόπιστα χειρουργεία και σύγχρονα.

Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί, μετά τη μεταφορά μας στο νέο Νοσοκομείο είτε θα αξιοποιηθεί εκεί είτε θα δοθεί σε άλλα νοσοκομεία τα οποία έχουν αντίστοιχες ανάγκες. Είναι ένα πρόγραμμα σημαντικό τόσο για εμάς όσο και για το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι καθώς προέρχονται από χρήματα που είναι από ευρωπαϊκούς πόρους, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και θα μας εξασφαλίσουν να έχουμε χειρουργεία τα οποία θα είναι προς όφελος των ασθενών. Οπότε αξίζει αυτή η μικρή ταλαιπωρία που εκ των πραγμάτων θα υποστούν οι πολίτες της Ροδόπης, την οποία θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται να περιορίσουμε και με τις δύο αίθουσες που έχουμε ανακατασκευάσει στη Μαιευτική για να αντιμετωπίζουμε έκτακτα και επιβεβλημένα περιστατικά όσο και με τη συνδρομή των όμορων νοσοκομείων και ευελπιστούμε η ταλαιπωρία αυτή να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.