ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

Η ΕΝΙΔΥΚ και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης υπέρ της δημοσιογράφου Ειρήνης Τσακίρη

fonirodopis.gr

Διεκδικεί δεδουλευμένα από το τοπικό κανάλι R Channel – Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου εκδικάζεται η υπόθεση της

Τη συμπαράσταση τους στη δημοσιογράφο Ειρήνη Τσακίρη εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης.

Η δημοσιογράφος της Κομοτηνής διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού από το τοπικό κανάλι R Channel την καταβολή δεδουλευμένων, δώρων, επιδομάτων, υπερωριών και αποζημιώσεων με την υπόθεση της να εκδικάζεται την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την διεκδίκηση, με την δικαστική οδό, δεδουλευμένων, δώρων, επιδομάτων, υπερωριών και αποζημιώσεων της συναδέλφου δημοσιογράφου Ειρήνης Τσακίρη, η ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ. και ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης εκφράζουμε την συμπαράστασή μας τόσο προς αυτή, όσο και σε κάθε εργαζόμενο που βρίσκεται σε παρόμοια θέση.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση, μα κανόνας! Άλλωστε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν χαρίσει στους εργοδότες ένα νομικό οπλοστάσιο, το οποίο και αξιοποιούν ενάντια στους εργαζόμενους, ώστε να εντείνουν την εκμετάλλευσή τους με κάθε νόμιμο μέσο.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, τόσο η Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, όσο και οι μεγαλοεργοδότες, πατάει πάνω στις στάχτες των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Η ‘’μεταμνημονιακή εποχή’’ που μιλάει η Κυβέρνηση, σημαίνει εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους, περιπλάνηση μεταξύ βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας ανεργίας. Σημαίνει εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Σημαίνει, για τις εργαζόμενες γυναίκες, ότι θα παραμείνουν πρωταθλήτριες στην μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία, αλλά και την ανασφάλιστη εργασία. ‘’Μεταμνημονιακή εποχή’’ σημαίνει εργασία με μπλοκάκι, αδήλωτη εργασία ή προσωρινή δουλειά με ολιγόμηνες συμβάσεις που στερούν τις εργαζόμενες από άδειες και επιδόματα. Σημαίνει μισθούς ψίχουλα, αφού το 60% των μερικώς απασχολούμενων μισθωτών που είναι γυναίκες, έχει μέσο μισθό 378 Ευρώ.

Οι υποσχέσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού, η επιδοματική πολιτική που τάζει η κυβέρνηση είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, αφού στην μία τσέπη θα μας βάζουν 10, και μάλιστα με κριτήριο τα κέρδη των αφεντικών, κι από την άλλη θα μας παίρνουν 100 με την μείωση του αφορολόγητου που έχει δρομολογηθεί από το 2020.

Η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο η γυναίκες, όσο και οι άντρες εργαζόμενοι στην Ροδόπη θα δοθεί μέσα από την οργανωμένη και συλλογική πάλη, μέσα από την ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ., τον Σύλλογο Γυναικών, τους μαζικούς μας φορείς, ώστε να βάλουμε φρένο σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας. 

Ένα σημαντικό βήμα είναι η Απεργία στις 8 Νοέμβρη. Ήδη δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία έχουμε πάρει απόφαση για την συμμετοχή μας. Έχουμε βάλει μπρος τις μηχανές για την επιτυχία της απεργίας, ώστε να ακουστεί ηχηρό το μήνυμα ‘’Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων’’.

Διεκδικούμε:

-Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.

-Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

-Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

-Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

-Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

-Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ