ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Νέες καταγγελίες για το Δημοτικό Κυνοκομείο: Χρησιμοποιούν την κουζίνα ως αναρρωτήριο!!!

Παρά τα χιλιάδες ευρώ που έχουν δαπανηθεί για φάρμακα, το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής δεν διαθέτει τεστ για μόρβα – Έκκληση σε πολίτες να εμβολιάσουν τα σκυλιά τους

fonirodopis.gr

Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες για το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής και την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα, τόσο εντός όσο και εκτός αυτού, από φιλόζωους της περιοχής οι οποίοι δραστηριοποιούνται διαδικτυακά μέσω της σελίδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS».

Οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Κυνοκομείου φαίνεται πως βρίσκονται σε αμηχανία υπό το «βάρος» των αποκαλύψεων τόσο των δικών μας όσο και της ανωτέρω φιλοζωικής ομάδας καθώς μέχρι σήμερα αδυνατούν να απαντήσουν επί της ουσίας, πέρα από κάποιες στοχευμένες διαρροές και επιλεκτικές συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ τα οποία όμως δεν γράφουν τίποτα για την… «ταμπακέρα».

Να υπενθυμίσουμε ότι για την κατάσταση κατατέθηκε ήδη καταγγελία κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης από τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Ροδόπης ενώ έπονται και άλλες παρόμοιες καταγγελίες από φιλόζωους της περιοχής.

Το Σάββατο (6/10) η ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS» προχώρησε σε νέα καταγγελία, σύμφωνα με την οποία το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής, παρά τα χιλιάδες ευρώ που έχουν δαπανηθεί για φάρμακα, δεν διαθέτει τεστ για μόρβα ενώ καταγγέλλεται επίσης ότι οι αρμόδιοι του Κυνοκομείου χρησιμοποιούν την κουζίνα του κτιρίου ως… αναρρωτήριο.

Οι φιλόζωοι κάνουν έκκληση, μέσω της εφημερίδας μας, σε όσους έχουν σκυλιά να τα εμβολιάσουν άμεσα καθώς υπάρχει, ιδίως στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης, επιδημία μόρβας με πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η νέα καταγγελία της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS»:

«Τα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα μόρβας στην Κομοτηνή μέχρι στιγμής καλύπτουν την βορειοδυτική πλευρά της πόλης, από τον Ήφαιστο στα στρατόπεδα και από την περιοχή του παζαριού μέχρι την οδό Φιλιππουπόλεως. 

Σκυλάκι το οποίο ζούσε στην Βιομηχανική ζώνη και δεν μπορούσε να κολλήσει μόρβα από τόσα χιλιόμετρα μακριά, αρρώστησε (είχε εριλίχια) και μπήκε στις 26 Σεπτεμβρίου στο κυνοκομείο, όπου εισήχθη στην κουζίνα του κτιρίου.

Στο κυνοκομείο των…  4 αστέρων ως αναρρωτήριο και χώρος εναπόθεσης άρρωστων ζώων χρησιμοποιείται η… κουζίνα και ο χώρος σφουγγαρίζεται τις πρωινές ώρες μόνο. Το σκυλάκι της βιομηχανικής ζώνης μετά την φιλοξενία του στην κουζίνα, βγήκε έξω και λίγες ημέρες μετά, άρχισαν οι σπασμοί. Μετακομίστηκε σε ιδιωτικό ιατρείο όπου διαγνώστηκε με μόρβα.

Τραγικό γεγονός ότι το Κυνοκομείο Κομοτηνής ΔΕΝ έχει τεστ για μόρβα. Τόσες χιλιάδες ευρώ σε φάρμακα ξοδεύονται αλλά ούτε τα αδέσποτα της πόλης είχαν εμβολιαστεί (πλην των εισηχθέντων για στείρωση) ούτε τεστ για μόρβα υπάρχει.

Ο δε δήμος αντί να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για να αντιμετωπιστεί η κρίση που απειλεί να σκοτώσει τόσες πολλές ψυχές, ούτε τεστ για μόρβα παρήγγειλε ούτε ο γιατρός με το αμάξι του κυνοκομείου βγήκε για να εμβολιάσει τα αδέσποτα, μήπως και γλυτώσουν από το θάνατο. Η ευαισθησία τους έχει χτυπήσει κόκκινο.

Να σημειωθεί πως αρκετά σκυλιά του κυνοκομείου τους τελευταίους δύο μήνες πέθαναν με σπασμούς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες δημοτικών υπαλλήλων. Ο δε κτηνίατρος και δεν είχε τεστ για μόρβα και έλεγε θεωρίες περί κουνουπιών. Ο ιός σκότωνε και αυτοί δεν είχαν πάρει είδηση τι γίνεται. Μόνο όταν βγάλαμε στη δημοσιότητα τα πρώτα κρούσματα μόρβας στην πόλη, εμβολιάστηκαν άρον άρον δεκάδες σκυλιά εντός του κυνοκομείου σε διάστημα δύο ημερών.

Αυτά τα εγκλήματα δυστυχώς διαπράττονται στην πόλη μας. Μερικοί θεωρούν πως το Κυνοκομείο Κομοτηνής είναι ξενοδοχείο 4 αστέρων, την ώρα που πολλοί το αποκαλούν ως… βοθροκομείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ