ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Μαζικά υπέρ Γκαράνη οι μειονοτικοί σύμβουλοι της «Κοινωνίας Πολιτών»

fonirodopis.gr

Ο Νίκος Σωτηρακόπουλος υπερψηφίστηκε από τους χριστιανούς συμβούλους της παράταξης όμως την πλάστιγγα κατά του φαίνεται πως έγειραν οι μειονοτικοί

Διαδικαστικό χαρακτήρα φαίνεται πως είχαν οι χθεσινές (4/10) εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών» καθώς το αποτέλεσμα βάσει των όσων διαρρέουν στελέχη της παράταξης είχε ήδη κριθεί προτού καν «ανοίξει η κάλπη».

«Αν και η ψηφοφορία ήταν μυστική εν τούτοις ‘’τα κουκιά’’ ήταν μετρημένα», μας δήλωσε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της παράταξης. Ως είθισται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι υποψήφιοι δίνουν τον δικό τους προεκλογικό αγώνα κάνοντας κρούσεις και αναζητώντας συμμαχίες που θα τους εξασφαλίσουν και την επιδιωκόμενη εκλογή.

Κάτι αντίστοιχο, όπως ήταν φυσικό, έγινε και σε αυτήν την περίπτωση με τους Γκαράνη, Σωτηρακόπουλο και Στογιαννίδου να προσεγγίζουν συναδέλφους τους προκειμένου είτε να διερευνήσουν τις προθέσεις τους είτε να κερδίσουν την στήριξη τους.

Η εκλογική «μάχη» τελικά δόθηκε μεταξύ του Γιάννη Γκαράνη και του Νίκου Σωτηρακόπουλου με την Κλεοπάτρα Στογιαννίδου να αποσύρεται προς όφελος της «ενότητας της παράταξης», όπως σημείωσε και η ίδια κατά την έναρξη της διαδικασίας.

Αυτό όμως που συζητείται έντονα την επόμενη μέρα μεταξύ των στελεχών της «Κοινωνίας Πολιτών» είναι η στάση που κράτησαν οι μειονοτικοί σύμβουλοι. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και βάσει των όσων είχαν ήδη εκφράσει τη στήριξη τους στο πρόσωπο του Νίκου Σωτηρακόπουλου, προκύπτει ότι ο ίδιος δεν έλαβε ούτε μία ψήφο από τους μειονοτικούς συμβούλους.

Αξίζει μάλιστα να επισημάνουμε ότι υπήρξε και ένας μειονοτικός σύμβουλος ο οποίος «συμβούλευσε» τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων να αποσύρει την υποψηφιότητα του προκειμένου να αναδειχθεί, χωρίς εκλογές, νέος επικεφαλής ο Γιάννης Γκαράνης.

Σε αντίθεση πάντως με τους μειονοτικούς, ο Νίκος Σωτηρακόπουλος υπερψηφίστηκε από τους πλειονοτικούς καθώς φαίνεται πως έλαβε 9 ψήφους από τους 16 συνολικά χριστιανούς συμβούλους της παράταξης.

«Μας δημιουργεί εντύπωση η στάση των μειονοτικών. Το γεγονός ότι στήριξαν μαζικά τον Γιάννη Γκαράνη δείχνει ότι μάλλον υπήρξε ‘’γραμμή’’ μεταξύ τους για την υπερψήφιση του», μας είπε το κορυφαίο στέλεχος.

Όλα τα παραπάνω μεταφέρονται φυσικά βάσει πάντα των «μετρημένων κουκιών» που αναφέραμε στην αρχή, καθώς είναι πολύ πιθανό σύμβουλοι να άλλαξαν απόφαση τελευταία στιγμή και να ψήφισαν διαφορετικό υποψήφιο απ’ αυτόν που είχαν δηλώσει πως θα στηρίξουν εξαρχής.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από τους 47 συμβούλους που ψήφισαν υπήρξε και ένας που κράτησε ουδέτερη στάση καθώς ανάμεσα στα ψηφοδέλτια βρέθηκε και ένα λευκό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ