ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Νέος επικεφαλής στην δημοτική παράταξη «Κοινωνία Πολιτών» ο Γιάννης Γκαράνης

fonirodopis.gr

Επικράτησε με ψήφους 28 έναντι 18 του Νίκου Σωτηρακόπουλου – Απέσυρε την υποψηφιότητα της η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου – «Φρένο» στη σεναριολογία γύρω από το όνομα του έβαλε ο Γιώργος Πετρίδης

Νέος επικεφαλής στην παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών» αναδείχτηκε ο πρόεδρος ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, έπειτα από τις εσωπαραταξιακές διαδικασίες που έλαβαν μέρος το απόγευμα της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου.

Ο Γιάννης Γκαράνης επικράτησε στις εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των αιρετών συμβούλων και των προέδρων τοπικών κοινοτήτων, με ψήφους 28 έναντι 18 του ανθυποψηφίου του Νίκου Σωτηρακόπουλου ενώ η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, επίσης υποψήφια για τη θέση, απέσυρε εν τέλει το ενδιαφέρον της λίγη ώρα μετά την έναρξη της εσωπαραταξιακής διαδικασίας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος επικεφαλής σημείωσε: «Σήμερα ήταν μια δημοκρατική διαδικασία για την παράταξη μας, η οποία έχει την αποδοχή από την κοινωνία της πόλης επειδή κυρίως έχουμε κάνει ένα σημαντικό έργο. Θεωρούμε ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα στον Δήμο. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για την προτίμηση τους. Θα προχωρήσουμε το ίδιο δυναμικά ως συνέχεια της παράταξης του  Γιώργου Πετρίδη και των έργων που έχει κάνει».

Πιστός στρατιώτης της «Κοινωνίας Πολιτών» δήλωσε μετά το τέλος των διαδικασιών ο Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος σε κλίμα ενότητας εξέφρασε τη στήριξη του στο πρόσωπο του Γιάννη Γκαράνη. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων δήλωσε: «Ήμουν ενωτικός, έβαλα το εγώ μου πίσω από την παράταξη. Οι συνάδελφοι μου μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία επέλεξαν τον Γιάννη Γκαράνη και εγώ όπως είχα πει θα εξακολουθώ να είμαι πιστός στρατιώτης της παράταξης. Νομίζω ότι έπραξα αυτό που έπρεπε διότι πιστεύω ότι η κοινωνία της Κομοτηνής με γνωρίζει καλά και γνωρίζει τη δράση μου. Ο Γιώργος Πετρίδης μου είχε εμπιστευτεί την κοινωνική πολιτική όπου είχα θετικό πρόσημο και ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων διαχειρίστηκα τα μεγαλύτερα προγράμματα του Δήμου. Η αποδοχή του κόσμου ήταν δεδομένη. Τώρα έγκειται στον συνάδελφο μου, εγώ θα τον βοηθήσω να βγει μπροστά. Το νέο σύστημα της απλής αναλογικής θέλει ενότητα».

«Φρένο» στη σεναριολογία γύρω από το όνομα του έβαλε ο Πετρίδης

Τα σενάρια που κυκλοφορούν για τον ίδιο σχετικά με το πολιτικό του μέλλον διέψευσε ο Γιώργος Πετρίδης με αφορμή σχετική ερώτηση της «Φωνής της Ροδόπης».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος ούτε στις περιφερειακές ούτε στις βουλευτικές εκλογές και ζήτησε να σταματήσει η σεναριολογία γύρω από το όνομα του. Όσον αφορά τις διαδικασίες στην παράταξη του, ευχήθηκε καλή συνέχεια στον Γιάννη Γκαράνη εξαίροντας ταυτόχρονα το ήθος και του Νίκου Σωτηρακόπουλου.

Αναλυτικά, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε μια δημοκρατική διαδικασία που ακολούθησε την απόφαση μου να μην είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. Συναποφασίσαμε όλοι μαζί να κινήσουμε μια διαδικασία ανάδειξης με δημοκρατικό τρόπο του νέου επικεφαλής. Θα σταθώ στην ποιότητα και στο ήθος τους. Η μικρή διαφορά μεταξύ τους υποδηλώνει την αποδοχή και των δύο. Παραμένω Δήμαρχος μέχρι τον Σεπτέμβριο και επικεφαλής της παράταξης μέχρι τότε. Να ευχηθώ στον Γιάννη Γκαράνη να αναγνωρίσει η κοινωνία στο πρόσωπο του αυτό που πραγματικά αξίζει και στην παράταξη καλή συνέχεια.

Δήλωσα εξαρχής ότι δεν είναι στις προτεραιότητες μου ένα άλλο βήμα στην πολιτική για το επόμενο διάστημα. Διατηρώ τα πολιτικά μου δικαιώματα για το μέλλον χωρίς όμως να έχω κάποια στόχευση. Όμως ούτε στις περιφερειακές εκλογές ούτε στις βουλευτικές θα είμαι υποψήφιος και καλό θα είναι να σταματήσει αυτή η σεναριολογία η οποία με τιμά αλλά δεν με αφορά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ