ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Πρόταση Φελίνας Καζάκου για την «θωράκιση» του Δήμου Κομοτηνής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

fonirodopis.gr

«Η διοίκηση οφείλει και θα πρέπει να προετοιμαστεί εγκαίρως λαμβάνοντας εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέψουν μεγάλες καταστροφές  στον αστικό  ιστό και τους οικισμούς του Δήμου»

Πρόταση για την ενίσχυση των μέτρων και την περαιτέρω χρηματοδότηση έργων που αφορούν την πολιτική προστασία και την «θωράκιση» του Δήμου Κομοτηνής από τα ολοένα εντονότερα καιρικά φαινόμενα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κατέθεσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Φ. Καζάκου. 

«Η έγκαιρη διασφάλιση πιστώσεων και κυρίως η λήψη μέτρων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για το Δήμο Κομοτηνής.  Η διοίκηση του Δήμου οφείλει και θα πρέπει να προετοιμαστεί εγκαίρως λαμβάνοντας εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέψουν μεγάλες καταστροφές  στον αστικό  ιστό και τους οικισμούς του Δήμου. Θα πρέπει να εντοπισθούν οι αδυναμίες και τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανά περιοχή, η ανάλυση των πιθανών  κινδύνων, η βελτίωση της συνεργασίας  των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμοι, Περιφέρεια κλπ), σε συνάρτηση με τα μέσα που μπορούν να αξιοποιηθούν θα αποτελέσουν την  καλύτερη δυνατή πρόληψη.

Περιοχές και σημεία που βρίσκονται δίπλα σε χείμαρρους και χρήζουν άμεσης παρέμβασης ως προς τον καθαρισμό, έργα βασικών αντιπλημμυρικών υποδομών στους οικισμούς Κάλχα, Κοσμίου, Παραδημής, Μεσοχωρίου και Υφαντών, στις βόρειες  γειτονιές τη πόλης, έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων ως προς την κατάσταση αυτών και των αύλειων χώρων», σημειώνει η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς… η πόλη».

Η κα Καζάκου δήλωσε καταλήγοντας πως «οφείλουμε να προετοιμαστούμε εγκαίρως σε συνεργασία με όλους τους φορείς και κάνω έκκληση προς την διοίκηση του Δήμου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι υποχρέωση όλων να προστατέψουμε τους πολίτες και τις περιουσίες αυτών από οποιαδήποτε καταστροφή».  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ