ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ιλχάν Αχμέτ: «Στο ΚΙΝΑΛ δεν έχουμε κόλλημα αν ο άλλος αυτοπροσδιορίζεται ακροδεξιός»

«Νομιμοποίησε» τον ψευδομουφτή Κομοτηνής για τον οποίον είπε ότι «μπορεί άνετα

fonirodopis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 02.10.2018 – 17:21

«Εκ παραδρομής λάθος» λέει η εφημερίδα «Χρόνος» για τις δηλώσεις του Ιλχάν Αχμέτ
Ο βουλευτής Ροδόπης στη συνέντευξη του χρησιμοποίησε τον όρο «κεντροδεξιός» με την τοπική εφημερίδα όμως να αποτυπώνει αντ’ αυτού τον όρο «ακροδεξιός» και να δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

«Νομιμοποίησε» τον ψευδομουφτή Κομοτηνής για τον οποίον είπε ότι «μπορεί άνετα να κάνει χρήση του όρου Μουφτή»

Σε συνέντευξη του στο «Ράδιο Χρόνος» ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ, δεν δίστασε να «νομιμοποιήσει» τον ψευδομουφτή Κομοτηνής και τους κίβδηλους τίτλους και ιδιότητες που αυτός φέρει.

Αφού πρώτα αποκάλεσε τον Ιμπραήμ Σερήφ «εκλεγμένο Μουφτή», χωρίς πάντως να διευκρινίσει σε ποια νόμιμη εκλογική διαδικασία συμμετείχε, στη συνέχεια δήλωσε ότι ο ψευδομουφτής «μπορεί άνετα να κάνει χρήση του όρου Μουφτή» μιας και ο ίδιος ο βουλευτής δεν «βλέπει» κάποιο νομικό ή πολιτικό πρόβλημα.

«Το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπε ότι στα πλαίσια της θρησκευτικής ελευθερίας, εφόσον δεν ασκούνται δημόσιες εξουσίες, δεν υπάρχει δηλαδή υπογραφή, δεν υπάρχουν σφραγίδες, μπορεί ο καθένας να προσδιορίζεται ως θέλει. Είμαστε μια έννομη χώρα στην οποία ο Ιμπραήμ Σερήφ ο εκλεγμένος μπορεί άνετα να επικαλείται και να κάνει χρήση του όρου μουφτή και δεν έχουμε ούτε νομικό, ούτε πολιτικό πρόβλημα. Το θέμα είναι να λυθεί αυτό το θέμα οριστικά και αμετάκλητα. Έχουμε δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος είπε ότι εγώ θα κάνω εκλογές στην μουφτεία», σημείωσε ο Ιλχάν Αχμέτ.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Ιλχάν Αχμέτ την πρωτόδικη καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ με 7 μήνες φυλάκιση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης. Άρα, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο βουλευτής Ροδόπης, νομικό πρόβλημα υπάρχει και μάλιστα αρκετά μεγάλο.

Ενδιαφέρον, τέλος, θα είχε η άποψη της Φώφης Γεννηματά για τις παραπάνω δηλώσεις του βουλευτή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ