ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Διαδραστική ξενάγηση στην Μαξιμιανούπολη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης

fonirodopis.gr

Διαδραστική ξενάγηση στην Μαξιμιανούπολη – Μοσυνούπολη θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 πμ η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης με αφορμή τον εορτασμό Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Θέμα του εορτασμού Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 είναι οι πόλεις, παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες. Στόχος του εορτασμού δεν είναι απλώς να προβάλει μια τυπική αναδρομή της ιστορίας των πόλεων από την πόλη – κράτος έως τη σύγχρονη μεγαλούπολη και τα δίκτυα πόλεων υπό το πρίσμα της πολεοδομικής ή θεσμικής τους οργάνωσης.

Αντίθετα, είναι ανάγκη η πόλη να «εκτεθεί» ως ένα ζωντανό και σε συνεχή εξέλιξη πολιτισμικό φαινόμενο σε όλες του τις διαστάσεις (δημογραφική, κοινωνική, οικονομική, πολιτική) και τη δυναμική του (οριζόντια και κάθετη κινητικότητα, συμμετοχή και περιθωριοποίηση, ενσωμάτωση και απόρριψη κ.ά).

Η ξενάγηση στη Μαξιμιανούπολη θα εστιάσει σε ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία της σπουδαίας βυζαντινής πόλης της Θράκης.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Σημείο συνάντησης: Μαξιμιανούπολη – Μοσυνούπολη
Πληροφορίες: 2531022411.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ